Få det billigste fibernet

Få et gratis og uforpligtende tilbud på fibernet. Indtast din adresse og kom igang med at få fibernet her.

Dit bedste valg af internet forbindelse

Er du i tvivl om hvilken type internet der er billigst, eller hvilken der er den bedste løsning i dagens Danmark? Så kan det være en fordel for dig at læse med her. Vi har nemlig undersøgt hvilken internet type der i dag ville være den optimale løsning til et hjem, både i forhold til pris, men også i forhold til forbindelse, samt fremtidsudsigter.

Det almindelige fastnet telefoni er i dag stadig en fin løsning, men det bliver overhalet af en hel del andre muligheder. Derfor vil det ikke som udgangspunkt være det bedste valg.

Det bedste og første valg: Forenings-internet

Bor du i en boligforening, vil din forening typisk have en aftale med en lokal udbyder om levering af internet til hele ejendommen eller foreningen. Denne aftale er generelt utrolig fordelagtig og har hastighed og priser, som ikke kan opnås af andre teleselskaber. I en storby som fx København er det typisk muligt at få en 50 Mbit forbindelse for ca. 99 kr. i måneden.

Nogle har endda aftaler der er helt op til 1 Gbit for samme beløb. Derfor vil din forening ofte være første valg, når du skal have internetforbindelse.

Andet valg: Fibernet forbindelse

Fibernet forbindelsen er den type internetforbindelse i Danmark, som er mindst udbredt. Derfor vil det også være lidt sværere at få en fibernet forbindelse end de andre typer internet forbindelser. Har du dog mulighed for en fibernet forbindelse der hvor du bor, så vil denne type internet klart være at fortrække.

Fibernet forbindelsen er der nogle som mener er en underinddeling af det traditionelle fastnetbredbånd, men dette mener vi ikke her hos Internettjek.dk. Fibernet bliver nemlig transporteret via lyskabler, og ikke kobberkabler som det traditionelle fastnetbredbånd. Disse lyskabler gør, at din internetforbindelse bliver transporteret med lysets hastighed, hvilket gør din forbindelse særdeles hurtig, og du har samtidig ikke nogle begrænsninger i hverken upload- eller downloadhastigheder.

Hvis det er muligt, vil fibernet derfor være en af de bedste løsninger. Det vil fx være Waoo! du skal kontakte for fibernet forbindelse.

Tredje valg: Coaxial kabel

Coaxial kabel er dit tredje valg, og er typisk beskrevet som kabel-tv internet. En kabel-tv forbindelse er ikke en dum forbindelse, hvis en af ovenstående ikke er mulig der hvor du bor i dag. For at få en kabel-tv forbindelse skal du dog have kabel-tv fra en udbyder der også kan levere internet.

Hvis du som udgangspunkt ønsker internet via en kabel-tv udbyder, vil det nemlig blive en dyr løsning, netop derfor er en dobbeltløsning at fortrække. Det vil typisk være Stofa eller YouSee du skal kontakte for denne mulighed.

En anden god vinkel for at denne type internet er en god løsning for dig er, at du ikke har nogen minimumshastighed, som du vil have med en fastnetforbindelse. Du vil faktisk ofte opleve en hurtigere forbindelse, end det som du rent faktisk betaler for. Det skyldes at kabel-tv internetudbyderen skal garantere, at kunne levere den købte forbindelse.

Udbyderne øjer derfor ofte din internetforbindelse, og på den måde er de sikre på, at du som forbruger ikke får en lavere forbindelse end den du har købt, når der er mange på samme internetlinje. I løbet af dagen vil din forbindelse derfor ofte være højere, end hvad du har betalt for, hvilket er en klar fordel.

Fjerde valg: Almindeligt fastnetbredbånd, også kendt som kobberforbindelsen

Dette er den mest udbredte internetforbindelse i Danmark, og er derfor også den forbindelse de fleste danskere kender til. Det skyldes at det var denne forbindelse som først blev brugt, og også den forbindelse som har flest kabler gravet ned i landet. Derfor har de fleste også adgang til denne internetforbindelse, men din hastighed kan være begrænset.

Kan man derfor ikke få nogle af de ovenstående internet forbindelse, er dette den forbindelse som dækker alle adresser i Danmark. Dog afhænger hastigheden af din forbindelse af hvor du bor i Danmark. Det er TDC som sidder på denne forbindelse i Danmark, og derfor handler din hastighed om, hvor tæt på du bor på en af TDC’s sendemaster, eller centraler.

Forbindelsen er også temmelig stabil, men kan blive forstyrret af bakker, store beton bygninger eller bakker. Bor man derfor på landet, vil det være svært at opnå en hurtig internet forbindelse hvis man har almindelig fastnetbredbånd.

En god tommelfingerregel er, at hvis du bor under 300m fra nærmeste kabel til en af TDC’s sendemaster, så vil du kunne få en god løsning, og nå helt op til 100 Mbit. Derefter vil dine muligheder for hurtigt internet kun svækkes, og hvis du er op til 3,5 kilometer væk, vil du højest kunne opnå 5 Mbit eller under. Dog er TDC i gang med en kæmpe udrulning af fremskudte indkoblingspunkter, som er et mellemled fra dig til deres sende central.

På den måde vil der være mulighed for selv dig som bor længest ude på landet, at få en hurtigere forbindelse. TDC vil øge muligheden for at langt de fleste har en afstand på kun 1 km, og derved er det muligt at opnå en forbindelse på 30 Mbit.

Den dårligste og femte løsning: 4G mobilt bredbånd

Hvis du søger en optimal internetforbindelse til dit hjem, vil mobilt bredbånd ikke være en løsning. Denne type forbindelse tilbyder ofte kun 2-10 Mbit i hastighed, og derfor vil det typisk ikke være særlig fordelagtigt. Derudover er der også en datagrænse på mobilt bredbånd.

Bruger du fx streamings tjenester, fx Netflix eller Blockbuster vil denne type internet slet ikke være velegnet til dig. En mobil løsning kan være en mulighed hvis du er forretningsmand eller kvinde, og altid skal have internet med på vejen, og ikke skal bruge forbindelsen til hjemmet.

Løsning

Det vil altså som udgangspunkt være den bedste løsning for dig, at have en forenings aftale og betale din internet den vej, eller hvis du har mulighed for fibernet. Er ingen af disse mulige, vil kabel-tv forbindelsen være den mest optimale.

Ønsker du dog en samlet pakke på fastnet telefoni, internet samt TV som har alle kanaler, vil du normalt kunne få dette enten hos Waoo! Stofa, YouSee eller TDC Home trio. Vil du have mindre pakker er Fullrate og Telia også at tage med i overvejelserne.

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på InternetTjek.dk. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.