Få det billigste fibernet

Få et gratis og uforpligtende tilbud på fibernet. Indtast din adresse og kom igang med at få fibernet her.

Hvilket bredbånd skal jeg vælge, hvis jeg også vil have tv inkluderet?

  • Indholdsfortegnelse

    1 punkter

  • Læsetid

    7 minutter

  • Siden er opdateret

    30/05-2023

Har du, ligesom mange andre, svært ved at vurdere hvilket bredbånd, du skal vælge? Der er et hav af muligheder når det kommer til bredbånd, og det kan ofte være svært at gennemskue hvem der tilbyder hvad, hvor dækningen er bedst, og hvad der prismæssigt bedst kan betale sig. Det kan ofte betale sig at samle flere tjenester ét sted, og de fleste danskere har tv-kanaler, som de bruger. Derfor vil der her være en guide til hvilke udbydere der er på markedet, og hvad du med fordel kan kigge efter inden du vælger udbyder.

I nogle boligområder i Danmark, er man tvunget til at have én bestemt udbyder, fordi denne har patent på det område. Det vil sige, at du egentlig godt kan vælge en anden udbyder, men du skal alligevel betale et gebyr til den udbyder, som har patent på området.

Er det ikke tilfældet, kan du frit vælge mellem udbydere. Der er dog ting, du med fordel kan undersøge inden du vælger udbyder.

Det første hensyn, du bør tage er, hvorvidt der er dækning i det område, du bor. Bor du i et tætbebygget område, vil de fleste bredbåndsudbydere have dækning, men tjek alligevel dækningskortet inden du vælger. Det er at finde på udbyderens hjemmeside.

De fleste bredbåndudbydere leverer også tv-kanaler, og det handler således om at vurdere hvilke kanaler du skal bruge. Du kan teste hvilke kanaler, der kan leveres til dit hjem på den enkelte udbyders hjemmeside. Der findes flere forskellige tv-pakker, og mange af dem er inddelt i genre.

Du kan eksempelvis få en pakke, hvor der primært er sportskanaler, en med børnekanaler, en med udenlandske kanaler osv.

Når du skal vælge internet, er det vigtigt at du vurderer hvordan dit forbrug er. Her skal du være opmærksom på, hvor mange der er online samtidigt, hvad i hver især laver online og om bredbåndet skal kunne tages med i sommerhuset eller andre steder.

Tager vi eksempelvis et kig på Fullrate, vil vi hurtigt se, at der findes flere forskellige pakker med internet. Her er blandt andet 15Mbit, 30Mbit, 60Mbit eller 150Mbit. Priserne varierer, og der er ofte kampagner, hvor du kan spare penge på oprettelse, få den første måned billigere eller andre gode tilbud.

Hos Fullrate kan du vælge at få leveret tv sammen med dit bredbånd, og du kan på den måde spare penge og slippe for regninger fra forskellige udbydere.

Hos Waoo kan du også både få internet og tv. Her får du blot en tv-boks, som understøtter 4K-indhold og du får på den måde det optimale ud af dit tv. Med tv-boksen får du blandt andet Netflix direkte ud af boksen, og du kan vælge mellem forskellige kanaler direkte fra fjernbetjeningen.

Det internet, Waoo leverer er via fiberkabler. Det vil sige, at dit internet bliver betydeligt hurtigere end det traditionelle bredbånd. Det er dog ikke alle steder i Danmark, at der kan leveres fiber, så det er værd at undersøge først. Det kan ske via Waoo’s hjemmeside.

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på InternetTjek.dk. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.