Få det billigste fibernet

Få et gratis og uforpligtende tilbud på fibernet. Indtast din adresse og kom igang med at få fibernet her.

Hvad er ADSL bredbånd?

Vores anbefaling: Se nyeste tilbud hos YouSee - Sikker, stabil og billig internet

ADSL bredbånd, nok bedst kendt som den mest almindelige form for internet forbindelse I Danmark. ADSL står for Asymmetric Digital Subscriber Line.

Asymetrisk

Asymmetrien i ADSL bredbånd betyder, at der b.la. sendes og modtages data med to forskellige hastigheder. Det forekommer sig ofte i en meget høj download hastighed, og en lavere upload hastighed.

Det gør også, at ADSL bredbånd er yderst velegnet til privatforbrug, idet der oftest modtages flere data i en husholdning, end der sendes.

Teknologi

Teknologien bag ADSL bygger på en asymetrisk digital forsendelse og modtagelse af data over samme kabel. I Danmark var det ADSL teknologien der afløste ISDN, og derved gjorde det muligt at surfe på internettet samtidig med man ville tale i telefon, eller faxe breve, på samme tid vel at mærke. Derfor vil dit ADSL bredbånd også blive koblet til gennem dit telefonstik.I Danmark er det som sagt også den mest udbredte form for bredbånds forbindelse.

Grunden til dette er, at prisen på ADSL bredbånd er en del billigere end f.eks. fibernet. ADSL kører nemlig over nogle ældre kobber kabler, hvortil fibernet bliver transporteret gennem nogle nye former for kabler. Derfor er det heller ikke i hele landet man kan tilbyde fibernet, hvortil ADSL eller alm. bredbånd, er tilgængelig i det meste af Danmark, og derfor også det mest udbredte.

Nogle bruger derfor også betegnelsen kobber-forbindelsen for ADSL bredbånd.

Sådan fungere ADSL

Alm. bredbånd eller ADSL bredbånd, kører som sagt over de almindelige telefonlinjer, og du skal derfor sætte det til i dit telefonstik for at få internetforbindelse. Modemmet, som det også kaldes, vil via telefonlinjerne kommunikere med centralen, hvorefter dataene kan sendes frem og tilbage.

Herefter skal din computer (og evt. Telefon) tilkobles modemmet, hvilket kan gøres via kabler, eller en trådløs forbindelse.

Der er dog nogle begrænsninger ved en ADSL forbindelse. For det første er afstanden mellem forbrugeren og den såkaldte central meget støjfølsom. Det betyder kort sagt at afstanden mellem dig som forbruger og centralen, også har betydning for hastigheden på din forbindelse.

Derudover er antallet af brugere på din ADSL forbindelse også vigtig at få med. Jo flere brugere i er på én forbindelse, desto mere vil forbindelsen blive belastet. Du kan læse om hvilken type Mbit-forbindelse der er god for dig, ved at læse vores anden artikel ”Hvor hurtigt internet har jeg brug for?”.

Den sidste begrænsning ved en ADSL forbindelse er, at den er immobil. Det betyder, at du er begrænset til at kunne bruge forbindelsen inden for en rimelig grænse. Hvis det er trådløst kan denne grænse dog være lidt længere, end hvis det ikke er.

Du vil derfor ikke kunne tage din forbindelse med dig i toget eller andre steder, som du kan med mobilt bredbånd.

Der er altså både nogle fordele og nogle ulemper ved et almindeligt ADSL bredbånd, så hvis du ikke har nogle særlige behov for din internet forbindelse, er ADSL-forbindelsen en fin løsning.

På internettjek.dk kan du indtaste det forbrug du har behov for, og derefter vil vores søgesystem fravælge de pakker og udbydere i Danmark, som ikke henvender sig til netop dit eller din families behov. Vi finder altid de billigste bredsbåndspakker til dit behov, og du kan nemt og enkelt få et overblik over markedet, og derved købe en pakke der er til gavn for din familie, enkelt og billigt hos InternetTjek.dk. Du kan både finde ADSL bredbåndspakker, men også andre former for bredbåndspakker.