Få det billigste fibernet

Få et gratis og uforpligtende tilbud på fibernet. Indtast din adresse og kom igang med at få fibernet her.

Hvad er bredbånd?

Vores anbefaling: Se nyeste tilbud hos YouSee - Sikker, stabil og billig internet

Der er mange der ikke helt ved hvad bredbånd egentligt er, når de høre det I de forskellige reklamer, på tv eller på computeren. Man kan i bund og grund sige, at bredbånd opstod samtidig med internettet blev lanceret.

Der er stor tvivl om hvornår internettet egentligt for alvor kom i luften. Nogle mener det var i 20’erne, andre i 1970’erne, men én ting er dog sikkert, at med internet høres der bredbånd til.

Definitionen af bredbånd

Bredbånd er et ord der er lidt svært at definere. Ordet bredbånd stammer fra der engelske ord broadband, som heller ikke er skarpt defineret. Ordet bredbånd er dog blevet optaget i det danske sprog, de seneste 10-15 år.

Derfor bruger de fleste internetudbydere også ordet i deres reklamer. De fleste forbinder dog bredbånd med super høj hastighed på internettet.

Bredbånd er også blevet beskrevet som kontrasten til de gamle 56K modem forbindelser, men der er så småt ved at uddø i Danmark. Derfor kan man sige, at alt der er hurtigere en 56 kilobit i sekundet har fået betegnelsen bredbånd. Den laveste betegnelse for det i Danmark er nok, da TDC brugte betegnelse om en forbindelse helt ned til 128 kilobit. 128 kilobit i sekundet er meget lidt, hvilket vil sige, at man ved det, får en meget langsom internetadgang.

Det laveste der bruges i dag er muligvis omkring 256 kilobit forbindelse. For nogle er dette rigeligt. Det henvender sig til dem der bruger nettet til internetsurfing, e-post og instant messaging. En hurtigere forbindelse bliver først nødvendig hvis man ønsker at downloade musik, filmklip eller se filmklip på Yoube osv.

Hvilket vil sige at de fleste har behov for en bredbåndsforbindelse over 256 kilobit i sekundet.

Sammenligning

Man kan beskrive bredbåndsforbindelsen lidt, som da man startede med at bygge motorveje. Før motorvejene var der grusveje, gadeveje samt landeveje, hvor der var et spor frem og tilbage. Det gjorde trafikken meget langsom, især hvis der var mange på vejen på én gang.

Det kan på sin vis vise et billede af, hvordan internettet var, inden der kom bredbånd. Jo mere trafik jo flere baner på motorvejen er der brug for. Jo mere man bruger internettet gennem downloading, streaming surfing osv. jo flere kilobit, eller som oftest, megabit er der brug for.

Man kan derfor sige, at alle bredbåndsforbindelser er lige hurtige, så længe man ikke overforbruger den hastighed man har betalt for. Hvis du har 1 megabit hastighed, men du bruger 1,5 megabit, ja så vil dit internet altså blive en del langsommere. Det samme med motorvejen. Har man en 4 sporet motorvej, og der er brug for 5, så vil trafikken også gå en hel del langsommere, end den egentligt kunne.

Bredbånd gør det altså bare mere anvendeligt og hurtigere, at bruge internettet, hvilket kun er til gavn for alle.

Fra flere sider har man forsøgt at ændre betegnelsen for bredbånd, til kun at dække forbindelser via optiske fibre, men indtil videre er det stadig lidt af en jungle.

På intermettjek.dk kan du komme ud af den store jungle, og derved få et overblik over hvilken slags bredbånd der passer til dit behov. Vi finder altid den billigste pris og udbyder til dit behov, med god kvalitet. Du skriver nemt og enkelt dine kriterier ind i vores søgefelt, og derefter vil internettjek.dk frasortere de pakker og udbydere i Danmark, som ikke lever op til dine krav.

Det er altså nemt, enkelt og billigt, og giver dig et godt overblik på internettjek.dk