Få det billigste fibernet

Få et gratis og uforpligtende tilbud på fibernet. Indtast din adresse og kom igang med at få fibernet her.

Hvad er fibernet?

Nogle anser fibernet som en underinddeling af bredbåndsnettet, hvor andre skelner dybt mellem bredbåndsnet og fibernet. Der er dog stor forskel på disse to typer af internet.

Fibernet

Grunden til dette er, at fibernet et en ny type kabel, som også kaldes for lyslederkabler eller optisk fiber. Det gør de fordi, at de transportere signalet via lys. Det er blandt andet derfor man kan nå ekstremt høje hastigheder ved denne type kabel.

I Danmark er det ikke altid muligt at få fibernet. Det afhænger nemlig både af den geografiske placering, men også om det overhovedet bliver udbudt i det område hvor man bor. Fibernet er derudover og kendt for at være et symmetrisk internet.

Grundet til dette er, at både upload- og downloadhastigheden er ens. Hvis man sammenligner det med en almindelig kabelforbindelse, så vil denne ofte være asymmetrisk.

Fibernet er i dag, i det lange løb ved at vinde kapløbet om, hvilken slags forbindelse der er hurtigst. Fibernet har også nogle andre funktioner som gør, at det er at fortrække. Der er ikke de samme problemer med fibernet, som der kan forekomme ved almindeligt ADSL bredbånd.

Fordele/Ulemper ved fibernet

Fibernet har altså nogle fordele i forhold til et almindeligt bredbånd. Dette skyldes primært, at fibernet transporteres gennem det såkaldte optiske fiber, altså gennem lys, og derfor med lysets hastighed. Fibernettet påvirkes ydermere ikke af, at der er mange koblet på, på én gang.

De fordele der er ved fibernet er altså: høj og stabil hastighed, samt hastighedsgaranti. Derudover belastes kapaciteten ikke når der er flere koblet på, på én gang.Den eneste ulempe der egenligt er ved fiibernet er, at det langt fra er alle den er tilgængelig for.

Der findes 3 leverandører af fiberledninger i Danmark, som er TDC, Dansk Energi og Fiber2you.

Et dækningskort er muligt at se fra TDC, hvor du kan se om du udbyder fibernetværk til dig.

http://daekning.tdc.dk/privat.html

På internettjek.dk kan du indtaste det forbrug du har behov for, og derefter vil vores søgesystem fravælge de pakker og udbydere i Danmark, som ikke henvender sig til netop dit eller din families forbrug. Vi finder altid de billigste bredsbåndspakker til dit behov, og du kan nemt og enkelt få et overblik over markedet, og derved købe en pakke der er til gavn for din familie, enkelt og billigt hos internettjek.dk. Du kan finde både fibernet, alm ADSL bredbånd og andre forber for bredbåndspakker.