Få det billigste fibernet

Få et gratis og uforpligtende tilbud på fibernet. Indtast din adresse og kom igang med at få fibernet her.

Bredbånd via kabel TV

Det kan være svært at vælge hvilken form for bredbånd man skal have, men hvis du har et kabel-tv abonnement, kan du som udgangspunkt også få bredbånd via din kabel-tv udbyder. De fleste har spørgsmålet, kan jeg se TV samtidig mens jeg er på nettet, og JA, det kan du selvfølgelig godt. Ligesom med alt andet bredbånd kan du sagtens også få trådløst bredbånd via din kabel-tv udbyder.

Hvis du overvejer at få dit bredbånd via dit kabel-tv, så får du normalt ikke et ringe produkt. Derudover er månedspriserne også normalt ret konkurrencedygtige, og nogle gange kan du endda helt undgå bindingsperioden, hvilket aldrig er tilfældet på andre former for teknologier til fastnet bredbånd.

Sammenligning

Hvis man tænker at sammenligne et bredbånd via kabel-tv, med andre former for bredbånd, så har de i bund og grund de samme muligheder. Det kan derudover også fint bruges til både streaming, downloading, onlinespil og lignende. Derudover vil en udbyder via denne form for bredbånd også kunne give dig adgang til web-tv og andre ydelser du kan få på dit tv.

Derved kan dit abonnement via kabel-tv være med til, at åbne op for, at du kan udnytte dit internet endnu mere end du har kunnet tidligere.

Danske udbydere

Der er flere forskellige muligheder, når man overvejer at få internet via sit kabel-tv. De to største danske udbydere er YouSee, som blev overtaget af TDC. Derfor vil du få en internetforbindelse fra TDC, når man vælger YouSee.

Den anden store udbyder er Stofa, som er ejet af SydEnergi. Ved Stofa skal man dog være opmærksom på, at de kun tilbyder abonnementer via lokale samarbejdspartnere af antenneforeninger. Derfor, hvis man vælger Stofa, kan der være store lokale forskelle på udbuddet, og ikke mindst de ekstra ydelser der kan følge med abonnementet, som nævnt ovenfor.

YouSee tilgengæld tilbyder bredbånd og kabel-tv mere bredt en Stofa, men dog er det langt fra alle, der kan få bredbånd via YouSee. Ligesom Stofa, så tilbyder YouSee også kabel-tv flere steder i samarbejde med kabel-tv udbydere, men det er altså ikke den eneste måde de operere på.

Nye regler

Hvis man vælger at købe bredbånd via sit kabel-tv skal man være opmærksom på, at der den 1 marts 2013 kom nye regler. Reglen går ud på, at udbyderen skal levere den hastighed som de rent faktisk lover. Det giver god mening for dig som køber selvfølgelig, men vær dog stadig opmærksom på reglen, idet ikke alle kabel-tv forbindelser kan leve op til denne hastighed de sælger.

Det kan gøre, at din internetforbindelse kan være langsommere på nogle specielle tidspunkter af dagen. Det kan ofte være om aftenen, men hastigheden skal dog være højere på andre tidspunkter af dagen, da gennemsnitshastigheden skal svare til den markedsførte hastighed. Tror du ikke det er tilfældet, så kontakt din udbyder, og tag en snak med ham om det.

På internettjek.dk kan du finde de billigste muligheder for dig, og sammenligne bredbåndspakker, så de passer til netop dit behov.