Hvilken forbindelse er stabil og hurtig?

I dag har de fleste danskere et almindeligt bredbånd, også kaldet et fastnet bredbånd. Et sådan bredbånd har også helt klart nogle fordel som, fx et mobilt bredbånd ikke ville have.

Fordele

Den første og nok mest væsentlige fordel ved en fastnet bredbåndsforbindelse er prisen. Prisen på fastnet bredbånd er normalt billigere, især hvis du bruger det regelmæssigt. Derudover ved du at din hastighed er stabil, og normalt også høj nok til langt de flestes behov. Dog kan der være små steder rundt om i landet, hvor der kan være komplikationer med, at levere den korrekte hastighed. Når der dog først er hul igennem og det fungere som det skal, er du sikret en stabil forbindelse, hvis du har almindeligt bredbånd fra en af de mange danske udbydere.

En anden fordel ved et almindeligt fastnet bredbånd er, at du ikke behøver at tage stilling til dit dataforbrug. Der findes ikke forbrugsafregnet traditionelt internet. Hvis du til gengæld er typen som der bruger sit internet meget lidt, kan det dog være en fordel. På den måde kommer du ikke til at betale overpris, for noget du ikke anvender. Det er dog de færreste i dagens Danmark, men for nogle kan det have betydning.

Du kan her på siden bruge vores udvidede prissammenligning, og derved finde det fastnetabonnement, som passer bedst til dit behov.

[Knap]

Opmærksom på

Der er nogle få ting dog, som er gode at være opmærksomme på når du skal købe en fastnetforbindelse.

Den første ting du skal være opmærksom på, er hvilken måde du vil opstille din fastnet bredbåndsforbindelse. Det kan gøres ved hjælp af kabler, men også ved hjælp af en trådløs router (Læs gerne vores anden artikel ”Hvad er bredbånd?” eller ”Sådan får du trådløst internet”).

Et fastnet bredbånd kan være svært at installere selv, hvis man ikke helt ved hvad man skal gøre, og i hvilken sammenhæng. Derfor kan et fastnet bredbånd nemt koste et tekniker besøg, og det koster også penge. Det er som hovedregel dog ikke nødvendigt, og ofte når du køber dit fastnet bredbånd, vil din udbyder hjælpe eller guide dig til installeringen.

Det bedste valg

For langt de fleste er en fastnet bredbåndsforbindelse altså det bedste valg. Især hvis du bruger meget tid på at se film, høre musik, skype samtaler, eller bare bruger meget tid på nettet. Derudover så er denne type bredbånd også ofte, mere pålideligt end andre typer, fx mobilt bredbånd.

Hvor hurtigt internet har jeg så brug for?

Alt efter hvor meget du har tænkt dig at bruge dit internet, afgør selvfølgelig hvor mange Mbit du har brug for. Mange ender oftest med at blive fristet af for høje hastigheder, og de gode tilbud på netop disse. Langt de fleste kan dog sagtens klare sig med en bredbåndsforbindelse på mellem 10 eller 20 Mbit. Har du 2-3 computere på din forbindelse af gangen, kan 20 Mbit stadig være en god løsning, da du stadig med det antal computere, nærmest kan alt. Derudover behøver du ikke afsætte hastighed til din tablet eller telefon, medmindre du altså streamer tv fra dem.

Klik her, og få en mere detaljeret beskrivelse af hvad du kan få, med de forskellige typer Mbit pakker.

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på InternetTjek. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.