Få det billigste fibernet

Få et gratis og uforpligtende tilbud på fibernet. Indtast din adresse og kom igang med at få fibernet her.

Er det besværet værd at skifte internetudbyder?

Overvejer du at skifte internetudbyder, men har du udsat det i alt for lang tid, fordi du ikke kan overskue alt besværet. Så skal du altså bare se at komme i gang. Det er slet ikke så besværligt endda!

At skifte internetudbyder

Der kan være mange årsager til, at du vælger at skifte din internetudbyder. Måske har du fået et bedre tilbud, eller fundet en internetudbyder med bedre forbindelse. Generelt, er det slet ikke så besværligt at skifte internetudbyder, og kan gøres indenfor et par timer.

Dog skal du beslutte dig for, hvad du leder efter hos en ny udbyder. Der findes rigtig mange sider på internettet, hvor du hurtigt kan få en oversigt over forskellige udbydere, priser, forbindelse og så videre. Derudover er det også altid en god idé at tjekke, om enkelte udbydere har godt signal, hvor du bor, hvis du ikke bor i en by. Så hvad skal du være opmærksom på, når du leder efter ny internetudbyder.

Få svaret her!

Hvor meget koster det

Hvis du finder en billig udbyder, er det ikke altid lig med, at du bare skal vælge den. Ofte er der gemte tillæg, gebyrer eller lignende, og så har det bedre kunnet betale sig at vælge en anden udbyder til at starte med. Der er stor forskel hos de forskellige internetudbydere.

Du skal derfor overveje, hvad du prioriterer højest - og hvad dine præferencer er. Når du leder efter en ny udbyder på baggrund af pris, er det også en god idé, at sikre at alt er kompatibelt med din gamle udbyder. Som for eksempel ledninger og andet.

Kontrakt og bindingsperiode

De fleste udbydere tilbyder abonnementer med en bestemt bindingsperiode, som du selvfølgelig bliver nødt til at overholde. Du kan sagtens lede efter en ny udbyder og bestille nyt internet, mens du er hos din nuværende udbyder. Men du kan ikke afbestille hos din nuværende udbyder, førend bindingsperioden er udløbet.

Dette er en god idé at have styr på, så du ikke sidder og skal betale for to abonnementer på en gang, fordi du har været for hurtig på aftrækkeren. Derudover kan du også altid undersøge, om der er nogen som helst udvej af bindingsperioden.

Forbindelse

Nogle internetudbydere har selvfølgelig bedre forbindelse end andre. Derudover er det heller ikke alle udbydere, der har det bedste signal, lige præcist hvor du bor. Dette kan hurtigt tjekkes på internettet, og er altid en god idé at gøre, inden du køber et abonnement - og har en bestemt bindingsperiode.

Det vil først være rigtig surt, når du sidder uden stabilt internet med en regning hver eneste måned.

Din gamle udbyder vil holde i dig med næb og klør

Selvfølgelig kan du altid bare ringe og afbestille dit internet - hvilket du selvfølgelig har lov til efter bindingsperioden. Men du skal være klar på at din gamle udbyder, jo gerne vil holde på dig. Hvis du pludseligt får et super godt tilbud, er det altid værd at overveje.

Men husk hvorfor du vælger at skifte udbyder, og om det er det værd.