Få det billigste fibernet

Få et gratis og uforpligtende tilbud på fibernet. Indtast din adresse og kom igang med at få fibernet her.

Fem grundregler, når du skal købe dig en ny computer

Vores anbefaling: Se nyeste tilbud hos YouSee - Sikker, stabil og billig internet

Skal du ud og købe en ny bærbar computer, så er valgmulighederne mange. Nedenfor får du fem grundregler, som hjælper dig med, at gøre dit bedste køb af en ny computer-enhed.

Det er nemlig ikke lige til at købe en ny computer. Der findes nemlig et hav af computere på markedet, og nogle er selvfølgelig bedre end andre. Det er let at gå forkert, og derved købe noget som du vil fortryde senere.

Vi går snart ind i et nyt år, og derfor er det typisk ved denne tid, at folk med en IT baggrund bliver spurgt adskillige spørgsmål, om hvilken computer er bedst, og derfor hvilken der skal købe i det nye år.

I stedet for at spørge løs, kan du læse vores fem gode råd nedenfor. Hvis du leder efter tilbud på internet, kan du se vores samarbejdspartnere her.

Har du brug for en computer eller en bærbar?

Først og fremmest skal du spørge dig selv, om du overhovedet har brug for en fast computer, og om en bærbar computer ikke kan gøre det. Du kan også overveje om du har brug for en bærbar computer, eller om du har brug for en tablet.

Det som du skal bruge den nye computer til, er helt afgørende for hvilken type du skal købe. Kommer du hovedsageligt til at surfe rundt på nettet, se film, musik og lignende, kan du også i højere grad kigge efter en tablet. Skal computeren derimod bruges til arbejde, skrivearbejde eller lignende, så er en bærbar computer at foretrække.

Til tablet er den nye iPad Air 2 eller Sony Z5 Tablet nogle gode bud. Til begge modeller, er det dog muligt at købe eksterne tastaturer, hvis du senere får brug for det.

Skal du være produktiv i form af arbejde, anvende dokumenter, og downloade filer, er en fast computer eller en bærbar naturligvis bedre.

Mindst 4 GB ram

Vælger du at købe en bærbar computer, er den første grundregel, at du skal købe en model med 4 GB ram.

På markedet finder du et hav af bærbare med en Atom-proocessor, og netop denne har kun 2 GB ram. Har du kun en computer med 2 GB ram vil din brugeroplevelse ikke være helt så god som med 4 GB ram. Med 2 GB ram kan du typisk kun bruge et enkelt program ad gangen i din browser.

Det er derfor vigtigt hvis du vil have en hurtig computer, at den har 4 GB ram.

Råd til SSD? - så køb en

Den næste gode regel er, at du skal gå efter en SSD. SSD står for Solid State Drive, og er dermed en lagerpladsenhed. Det er ikke stor forskel fra en bevægelig og monterbar harddisk.

Har du en mekanisk harddisk larmer den mere, den bliver varm hurtigere, den er større, og går ligeledes lettere i stykker, hvis du skulle være uheldig at tage din computer.

SSD gør ligeledes din computer meget hurtigere, og den vil være en mærkbar del af din nye computer.

SSD gør dog også typisk, at din computer kommer til at stige i pris. Det skyldes at computere med SSD også typisk har mere plads, på 128 GB og op. Din computeroplevelse bliver ligeledes betydelig bedre med SSD.

Læs mere end én anmeldelse

Har du først fundet en computer du kan lide, skal du huske at tjekke anmeldelserne, og de test der er lavet af produktet.

Du skal huske at kigge på andre hjemmesider end på udbyderens hjemmeside, og hvad de skriver om produktet. Lav derfor din research grundig inden du køber dit produkt. Det kan nemlig være at nogle anmeldere har fundet fejl, som din udbyder ikke umiddelbart fortæller om.

Det kan skyldes at det er en lille fejl, men den kan stadig have betydning for dig.

Prøv computeren før du køber den

Har du allerede fundet den computer du kan lide online, så gør dig selv en tjeneste, og find en butik der udbyder den, og prøv den i butikken.

Lige meget om det er i Fona, Elgiganten eller en anden forhandler, så er det altid en god ide, at have haft sit produkt i hænderne inden det købes. Du kan på den måde også se om størrelsen passer, eller måske sammenligne to modeller du har været på udkig efter.

Du behøver naturligvis ikke at købe din computer eller tablet i butikken. Kan du finde den billigere online, kender du jo allerede til produktet fysisk.

Hvad med processor, grafikkort osv?

For langt de fleste er det ikke nødvendigt at ligge vægt på netop processor, ram-type eller grafikkort.

Har du dog et behov for at din computer skal kunne arbejde med tunge filer, spille mange spil, eller kunne grafiske spil, vil det have en betydning.

Hvis du alligevel er typen der ligger vægt på netop dette, kan det siges at du skal købe en computer med Intel. Vælger du en Core i5 er du på sikkert grundlag, vælger du under er det typisk for lidt, og over fx en i7 vil være for stor til dit aktuelle behov.

Du skal umiddelbart holde dig fra Core M processor, da den har en lille ydeevne, men har en relativ høj pris.

Mærket

Det mærke du køber din computer af, er i udgangspunktet ligegyldigt, hvis bare det lever op til dit behov. Om det er HP, Lenovo, Asus, Microsoft, Apple eller Acer er langt hen ad vejen uden betydning. Alle giver en god brugeroplevelse, det kommer blot an på dine egne præferencer.

Internet til dit nye valg

Hvad enten om du vælger en computer med stor harddisk, en bærbar computer, eller en tablet, vil du naturligvis også skulle vælge et bredbånd med dertilhørende indholdspakke der matcher dit behov.

Du kan her læse om hvilket behov du hovedsageligt har til din tablet.

Du kan her læse mere om dit bedste valg af internetforbindelse, samt hvilke GB der passer til netop dit behov.

Du kan ligeldes få en guide til hvordan du finder det bedste bredbånd til dig her.

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på InternetTjek.dk. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.