Få det billigste fibernet

Få et gratis og uforpligtende tilbud på fibernet. Indtast din adresse og kom igang med at få fibernet her.

Fordel ved fibernet, kontra almindeligt bredbånd

Vores anbefaling: Se nyeste tilbud hos YouSee - Sikker, stabil og billig internet

Der er for nogle udbydere ikke stor forskel på fibernet eller alm. Bredbånd, idet nogle mener at fibernet er en underinddeling af bredbåndsnettet. Hos internettjek.dk mener vi dog at der er ret stor forskel, og begge har sine fordele og ulemper.

Hvad er Fibernet?

Fibernet er en teknologi, der skaber en pålidelig og lynhurtig internetforbindelse gennem optisk fiber. Fibernet leveres gennem et lyslederkabel. Det vil sige at internetsignalet leveres via lys.

Lyslederkablet er ekstremt småt og er lige så tyndt som et menneskehår.

Lyslederkabler er lavet af enten tyndt plast- eller glasmateriale. Den teknologi gør det muligt at levere internet med lysets hastighed til forbrugeren. Med andre ord er fibernet levering af data gennem en særlig teknologi, der gør  internetforbindelsen stabil og lynhurtig

For at kunne få fibernet, skal der monteres en såkaldt fiberboks i hver ende af et lyslederkabel. I den ene ende af kablet sidder der en hovedstationen. Hovedstationen omdanner så signaler til lys og transporterer data til din fiberboks, som gør det helt samme, når der bliver sendt data den modsatte vej.

Fordele/ulemper

Fibernet

En ulempe ved fibernet er, at det først og fremmest ikke er alle i Danmark der kan få fibernet. Det afhænger nemlig neget af hvor du bor geografisk, og om det overhovedet bliver udbudt i den region eller område, hvor du bor.Fordelen ved det almindelige bredbånd, også kaldet ADSL bredbånd er, at alle i Danmark imidlertid kan få denne type internetforbindelse.

En anden fordel ved fibernet er, at det i forhold til ADSL bredbånd har det man kalder et symmetrisk internet. Det betyde altså at både up-load og downloadhastigheden er ens. Dette skyldes at fibernet er en ny type kabel, som bruger lysest hastighed.

Det er derfor også kendt som lyslederkabler, eller optisk fiber. Dit internetsignal transporteres via lys, og netop derfor er det muligt at få de ekstremt høje hastigheder.

Fibernet - fordele og ulemper

Hvad er ADSL Bredbånd?

ADSL står for Assymetric Digital Subscriber Line. Noget af det smarte ved ADSL er nemlig den assymetriske del af forbindelsen som gør at man kan sende og modtage data ved forskellige hastigheder. Oftest er det man kalder download hastigheden højest og upload hastigheden lavest.

Det passer fint til mange private forbrugere fordi de oftest modtager mere data end de uploader.

Hvis man skal sammenligne fibernets kabel med det almindelige ADSL kapel, så er forskellen, at et almindeligt bredbånd her er kendetegnet ved en asymmetrisk forbindelse. Det betyder, som i ordet antyder, at up-load og downloadhastigheden er asymmetrisk. Det kan altså tage længere tid af up-loade noget end, at downloade noget andet. 

Dette skyldes at ADSL kablerne er lavet af kobber, og derfor er der nogle som kalder det for en kobberlinje, og det kan gøre hastigheden langsommere, end med et lyskabel. Dog er det muligt at opnå ekstremt høje hastigheder ved dette traditionelle ADSL kabel.

Bredbånd - fordele og ulemper

Fibernet klart hurtigst

Kigger man i det lange løb på hastighederne, så vil fibernet klart vinde. Fibernet er også at foretrække inden for andre parameter end blot hastighed. Fx er der en række komplikationer inden for ADSL bredbånd, som der ikke er ved fibernet. Du kan altid tage en hastighedstest for at se, hvilken hastighed du har på nuværende tidspunkt.

En anden fordel som er ved fibernet, som ikke er hos ADSL bredbånd er, at et fibernet ikke er nær så støjfølsom, som ADSL bredbånd er. Det betyder altså at afstanden mellem forbruger og centralen kan have stor betydning for hastigheden. Derudover så kan det også nemt forstyrre hastigheden på et ADSL kabel, hvor mange der er logget på den enkelte bredbåndsforbindelse. 

Derfor så er der nogle timer af døgnet hvor et almindeligt bredbånd kan være hurtigere end andre timer på døgnet. Til forskel fra ADSL bredbånd, så kan fibernet rumme en kæmpe kapacitet, og der er derfor ingen rigtig begrænsning for, hvor mange der kan være logget på den samme forbindelse ad gangen.

Hvad er forskellen mellem fibernet og bredbånd?

Som forbruger er interessen om forskellene mellem fibernet og bredbånd oftest centreret om to aspekter: pris og hastighed. Vi har derfor kort beskrevet forskellene nedenfor:

Pris

Forskellen mellem fibernet og bredbånd er ret stor både hastigheds- og prismæssigt. En typisk månedlig betaling af fibernet er på omkring 399,- mens bredbånd ligger på omkring de 199,-/måned. Installering af fibernet kommer ofte op i tusindvis af kroner pga. der skal installeres optiske fiberkabler og fiberbokse.

Hastighed

Hastighedsforskellen mellem fibernet og bredbånd er også meget stor. Langt de fleste fibernet abonnementer ligger på 1000 Mbit/s. Det er en signifikant bedre forbindelse end den gennemsnitlige bredbåndsforbindelse som typisk ligger på 300 Mbit/s.    

Fordelene/ulemperne ved fibernet

- Fibernet har høj og stabil hastighedsgaranti-Kapaciteten overbelastes ikke-Spiller man computerspil undgår man at spillet opleves hakkende

Den store forskel på de to er dog, at hvis man har fibernet, så er internettet klart hurtigere end hvis man har almindeligt bredbånd via ADSL.

Ulempen er dog at fibernet ikke er tilgængeligt i hele Danmark endnu. Der findes i Danmark tre førende leverandører af fibernet, som er: TDC, Dansk Energi og Fiber4you.

På internettjek kan du nemt og enkelt finde det fibernet eller almindelige ADSL bredbånd som passer bedst til dig og dine behov, til den billigste pris. Du indtaster blot dine kriterier i søgefeltet, og vil frasortere de pakker, som ikke lever op til dine eller din families behov. Det er altså let og enkelt, og vi finder altid det billigste til dig.