Få det billigste fibernet

Få et gratis og uforpligtende tilbud på fibernet. Indtast din adresse og kom igang med at få fibernet her.

Fjern dig selv fra din online verden

Hvis du har Facebook, putter oplysninger om dig selv online eller andet, så vil oplysningerne være på internettet til skue for alle, der søger efter dig. Så hvordan sørger du egentligt for, at alle dine oplysninger bliver slettet fra internettet?

Den online verden

Du har sikkert siddet og søgt efter dig selv på internettet, eller måske en du skal have til jobsamtale og muligvis vil ansætte. Du finder en masse oplysninger, og kan herefter danne dig et indtryk af personen, uden nogensinde at have set personen i øjnene. Dette muliggør internettet for os i dag, og er slet ikke så unormalt.

Alt hvad du søger på, kigger på og lytter til, bliver også opfanget af internettet, så det kan hurtigt blive for meget. Du undrer dig måske over, om du kan slette alle oplysninger om dig selv på internettet. Og det vil vi tage et kig på nu!

Slet dig fra de sociale medier

Hvis du vil have en pause fra det digitale liv, kan du starte med at slette dine sociale medier. Du skal selvfølgelig deaktivere alle dine sider, og så skal du faktisk lidt mere end det. For at slette din Facebook profil, skal du først og fremmest deaktivere den.

Dog fjerner dette ikke alle dine oplysninger. Det samme gælder rent faktisk for Twitter og de fleste andre sociale medier. Så når først du har oprettet dig på et socialt medie, vil det blive meget svært at fjerne alle oplysninger om dig selv på internettet.

Ting du ikke kan slette på internettet

Når først du har slettet dine sociale medier, kommer du sikkert i tanke om en masse andet, som du ikke vil have er på internettet. Men kan du slette alt? Nej det kan du faktisk ikke. Der findes flere sider, hvor det ikke er muligt at slette en konto eller lignende mere.

Hvis du stadigt kan logge ind på siden, kan du dog gå ind og ændre oplysninger (for eksempel ændre dit navn, så siden ikke kommer op, hvis man søger efter dig), skrive noget andet eller slette hvad du kan slette. På den måde kan du i hvert fald få noget fjernet. Hvis du sletter din e-mail og lignende, skal du være forberedt på, at alle mails og (måske) vigtige dokumenter vil blive slettet. Det er derfor en god idé at sørge for at printe dem ud, eller gemme dem på din computer, så du altid kan finde dem igen.

Tænk over hvad du putter på internettet

Det kan simpelthen ikke rigtig lade sig gøre, at slette sig 100 % fra internettet. Der vil altid være noget tilbage, og det er derfor vigtigt at du sikrer dig, at du kan stå inde for, hvad du putter op på internettet. Hvad nu hvis en fremtidig arbejdsplads så dette? Eller hvad nu hvis min farmor går ind og søger efter mit navn? Du kan aldrig blive helt anonym, hvis du allerede har haft et online liv.

Så tænk dig godt om, inden du begynder at skrive en masse ting eller ligge billeder på internettet.