Få det billigste fibernet

Få et gratis og uforpligtende tilbud på fibernet. Indtast din adresse og kom igang med at få fibernet her.

Hvad er forskellen på mobilt bredbånd og alm. bredbånd?

Vores anbefaling: Se nyeste tilbud hos YouSee - Sikker, stabil og billig internet

Der er rigtig mange som har hørt om mobilt bredbånd, men hvad er det nu lige forskellen er på det, og det almindelige bredbånd? Det kan altså være smule svært at skelne mellem disse to. Der er dog en del forskelle, hvor den ene type har nogle fordele, som den anden ikke har og igen, omvendt.

Hvis man er en person der bruger sin computer rigtig meget uden for huset fire vægge, og man derfor har brug for en transportabel bredbåndsløsning, så skal man vælge en mobilt bredbånd forbindelse.

Mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd fungere anderledes end en almindelig bredbåndsforbindelse. Ved mobilt bredbånd fungere det sådan, at man tilslutter dit internet via et USB-stik, som man sætter i sin computer. Det andet man kan gøre er, at man tilslutter en router, der er beregnet til mobilt netværk.

USB-stikket er et såkaldt USB-modem. I dette USB-stik indsætter men et lille simkort, som derefter modtager internetsignalet. Simkortet genere på den måde forbindelse til internettet ved at blive forbundet med computeren via dette USB-stik.

Hvis man ønsker mobilt bredbånd ved hjælp af routeren, indsætter man også dette simkort i routeren. Et alternativt kan være, at der også er lavet routere hvor man nemt kan indsætte dit USB-modem, og altså ikke bare simkortet. Det er måske lidt nemmere for de fleste.

Routeren sørger så derefter for, at der er flere der kan deles om det sammen mobile netværk. Som der også er skrevet i vores artikel ”Hvad er mobilt bredbånd?” så er det et kendetegn for et mobilt bredbånd, at man maksimalt må bruge et vist antal GB data om måneden. Overskrides dette antal, ja så vil hastigheden blive nedsat en del. Antallet af GB afhænger selvfølgelig af hvilket abonnement man tegner sig.

Hvis man dog ønsker at have et hurtigt, ubegrænset internet, ja så er almindeligt bredbånd nok løsningen.

ADSL bredbånd

I vores artikel ”hvad er bredbånd” og ”Hvad er ADSL?” som i bund og grund er det samme, kan du læse at et sådant bredbånd fungere via telefonstikket. Et almindeligt bredbånd kan man også købe i en lang række af forskellige hastigheder. En kabelbredbånds forbindelse fungere via et coaxial-kabel som også levere dit tv-signal.

Derfor er det også muligt at få bredbånd via sin tv udbyder.

I Danmark udbydes kabelbredbånd, eller den almindelige bredbåndsform gennem Stofa og YouSee, som er en del af TDC. I Danmark er der steder hvor denne type forbindelse er lidt dårligere end andre steder. Man kan nemt tjekke på YouSee’s og Stofa hjemmesider, om man bor der, hvor dette er muligt at få.

Denne type bredbånd er som sagt den mest udbredte og den mest almindelige type bredbåndsforbindelse, og defor er det også den type, som der er størst chance for, at der er de fleste steder i Danmark.

Fibernet

Den tredje mulighed er fibernet. Læs gerne vores artikel ”Hvad er fibernet?” for at få mere viden om denne type. Denne type bredbåndsforbindelse er ikke så udbredt i Danmark endnu, og er derfor på nuværende tidpunkt beskrevet som ”fremtidens internet”.

Forskellen

Forskellen er altså, om man har brug for et transportabelt internet, eller om man ikke har. Der er altså fordele og ulemper ved begge. Det kommer derfor helt an på, hvad du skal bruge det til.

På internettjek.dk kan du nemt og enkelt finde den billigste bredbåndsforbindelse til dig. Du taster blot dine kriterier ind i søgefeltet og vores system vil frasortere alle de pakker, som ikke passer til dit behov. Du kan hos internettjek.dk finde både mobilt bredbånd, alm ADSL bredbånd, men også fibernet, til den billigste pris.