Få det billigste fibernet

Få et gratis og uforpligtende tilbud på fibernet. Indtast din adresse og kom igang med at få fibernet her.

Guide til gaming: Den perfekte internetforbindelse for gamere

Uanset om du spiller Call of Duty eller Fortnite, kan din internetforbindelse afgøre din skæbne, når du spiller de nyeste online spil. Hvis du er en ivrig gamer, vil du naturligvis gerne have det bedste internet på markedet. Den gode nyhed er, at der er flere muligheder, du kan vælge mellem.

At vælge en god internetforbindelse til gaming kan være virke uoverskueligt. For hvad skal du overhovedet kigge på, og hvordan ender du med den bedste mulighed eller den bedste internetudbyder? 

Her kigger vi på nogle af de vigtigste faktorer, du skal undersøge, når du skal finde den rette internetforbindelse til dine gamingbehov.

Kabel vs. WiFi til gamere

Enhver erfaren gamer vil fortælle dig, at kablet internet er bedre end trådløst. Kablet internet forbinder din PC eller bærbare computer direkte til din internetrouter eller dit modem ved hjælp af et Ethernet-kabel.

Tilslutning ved hjælp af et Ethernet-kabel sikrer, at du har de hurtigst mulige hastigheder, da du har en direkte linje til din internetkilde. 

Hvis du foretrækker at bruge en WiFi-forbindelse, er der nogle enkle trin at tage for at sikre, at det fungerer ved maksimale hastigheder. Det første skridt er at placere din router i et forhøjet område, så den får den bedste modtagelse. 

Du kan også købe en WiFi-forstærker til at forbedre signalstyrken. Når du bruger WiFi til spil, er det ideelt at afbryde andre enheder, der ikke er i brug i øjeblikket, for at give dig mere båndbredde.  

Forbindelseshastigheder til gaming

Downloadhastighed er, hvor hurtigt du kan hente data eller downloade data fra internettet. Din uploadhastighed er, hvor hurtigt du kan uploade data. For generel brug af internettet, og selv med streaming, er det normalt fint at fokusere kun på downloadhastigheden, når du sammenligner nye abonnementer og internetudbydere.

Når det kommer til internethastigheder for gaming, bør du finde en tjeneste, der tilbyder høje hastigheder - både download- og uploadhastighed. Dette vil hjælpe med at sikre, at du nyder at game uden problemer med ventetid og afbrydelser. Husk, at din uploadhastighed ikke behøver at være den samme som din downloadhastighed for, at den er effektiv og hurtig.

Downloadhastighed vs. ping

Mens downloadhastighed måler, hvor mange megabit data der hentes fra serveren pr. sekund, refererer ping-tiden til, hvor hurtigt du får et svar fra din internetforbindelse, når du har sendt en anmodning. 

En ideel ping-tid er 20 millisekunder eller mindre, men noget i nærheden af 20 til 100 millisekunder er godt, når der er tale om gaming. Jo lavere ping-tiden er, jo hurtigere vil din internetforbindelse typisk også være.

Er din ping-tid ikke så lav, som du ville ønske? Du kan sagtens få en lavere ping-tid ved at opgradere til en hurtigere og mere pålidelig internetforbindelse. Derudover kan du reducere antallet af enheder, der er tilsluttet til dit hjemmenetværk.

Hvis du har bærbare computere, tablets, telefoner, smartwatches og mange andre enheder, der alle er tilsluttet den samme bredbåndsforbindelse, vil din computers eller spillekonsols reaktionstid nemlig i sidste ende blive langsommere.