Hvad er fastnet bredbånd?

Her på internettjek.dk har vi gjort det lettere for dig som forbruger, og beskrevet fastnet bredbånd, som ja fastnet bredbånd, og ikke en af de mange andre smarte betegnelser det kunne have. Derfor har vi også brugt denne betegnelse flere gange i vores andre artikler.

Fastnet bruges normalt om telefoni. Vi kender det alle fra ”fastnet telefonen”, som bruger faste ledninger, i mordsætning til mobiltelefonen. Derfor giver det ret god mening at kalde det for ”fastnet bredbånd”, som en slags modsætning til ”mobilt bredbånd”.

Fastnet bredbånd dækker altså over de forbindelser der transporteres via kabler. Både ADSL- og fibernet forbindelser, eller gennem kabel-tv.

Betegnelsen fastnet bredbånd

Selve ordet bredbånd dækker over internetforbindelser med en vis hastighed. Bredbånd er defineret som internet med en hastighed på mindst 2 Mbit. I Danmark er der dog i dag ikke mange udbydere, som sælger kun 2 Mbit. Det mindste er omkring 8-10 Mbit.

Mange beskriver fastnet bredbånd med forskellige betegnelser. På internettjek har vi valgt kun at beskrive fastnet bredbånd, som fastnet bredbånd nu engang er - nemlig traditionelt bredbånd. Altså de forbindelser, også beskrevet ovenfor, som giver internet der ikke er trådløst.

Routeren

De fleste bredbånds udbydere giver dig en router med i købet. Selvom du vælger at installere routeren er det stadig fastnet bredbånd. Hvordan routeren gør sit arbejde hjemme hos din hushold, har altså intet at sige. Lige så snart internettet bliver leveret af et stik i din væg, vil det altid blive betegnet som fastnet bredbånd

Fastnet bredbånd er en god løsning for de fleste familier, især hvis du tilslutter en router. Routeren gør at der kan være flere end 2 på samme bredbånds forbindelse, og så levere fastnet bredbånd også en fin forbindelse. Det er meget normalt at vælge en fastnet forbindelse til en familie, på omkring 20 Mbit. Vælg dog altid det, som passer til dig eller din familie. Læs vores artikel, og bliv klogere på hvad der kan passe til dig eller din familie.

Omvendt så vil mobilt bredbånd, eller satellit bredbånd ikke kunne gå ind som fastnet bredbånd, da det bliver transporteret trådløst, via signaler.

Her på internettjek kan du altid søge på fastnetbredbåndsforbindelser, og finde hvilken type der passer bedst til dig.

[Knap]