Få det billigste fibernet

Få et gratis og uforpligtende tilbud på fibernet. Indtast din adresse og kom igang med at få fibernet her.

Hvem er min internetudbyder?

Få svaret på, hvordan du finder ud af, hvem din nuværende internetudbyder er. InternetTjek.dk guider dig lige her.

Hvem er min internetudbyder?

En internetudbyder er, som navnet antyder, en udbyder af internet til danske husstande og virksomheder. Efterhånden findes der rigtig mange forskellige internetudbydere, og en af disse udbydere leverer internet til din husstand. Skulle du dog mod forventning være i tvivl om, hvilken internetudbyder du er kunde hos, så kan du nemt og hurtigt finde svaret. 

Der findes op til flere måder, hvorpå du kan identificere, hvem der leverer internet til dig og din husstand. Nogle af de mest simple måder præsenterer vi dig for i dette blogindlæg. 

Din internetudbyder er….

Der er op til flere gode grunde til, at du skal vide, hvem din internetudbyder er.

Først og fremmest vil denne viden være afgørende for, at du kan få hjælp, hvis dit internet er langsomt eller ustabilt. Ligeledes vil det være en fordel, at du ved, hvilken internetudbyder du bruger på nuværende tidspunkt, hvis du ønsker at opsige din nuværende aftale og sammenligne internetabonnementer på InternetTjek.dk.
Nedenfor hjælper vi dig med at finde frem til din nuværende internetudbyder.

#1 WhoIsMyISP.org kan give dig svaret

Svaret på dit spørgsmål er kun ét klik væk – bogstaveligt talt. 

Du skal nemlig blot klikke dig ind på WhoIsMyISP.org.
Når du besøger denne hjemmeside, så vil der blive foretaget en søgning helt automatisk. Efter få sekunder vil resultatet fremgå af skærmen med teksten: Your ISP is XXXXX
På anviste hjemmeside vil du også blive præsenteret for din IP-adresse og det anvendte hostname. 
ISP er by the way en forkortelse for Internet Service Provider – oversat til dansk; internetudbyder. 
Omtalte service er helt gratis at anvende.

#2 Find svaret via din router eller dit modem

Skulle du mod forventning ikke få svar på, hvem din internetudbyder er ved at anvende føromtalte webservice, så kan du måske finde svaret ved at tage et kig på din router eller dit modem. Typisk vil udbyderens navn fremgå af enten SIM-kortet eller af bagsiden af dit modem (alt efter hvilken type af bredbånd du har). 

Alternative metoder til at finde ud af, hvem der er din internetudbyder

Der findes også andre måder, hvorpå du kan undersøge, hvem din internetudbyder er.

En af de mere tidskrævende (og lidt besværlige) metoder går på at kontakte nogle af landets førende internetudbydere og bede dem om at slå dit navn op i systemet. På et tidspunkt får du sandsynligvis held med at finde udbyderen af dit internet.
Du kan selvfølgelig også vælge at dykke ned i dit kontoudtog via netbank. Hvis du betaler til en internetudbyder hver måned eller hvert kvartal, så er det sandsynligt, at du vil kunne finde ud af, hvem udbyderen er ved at tjekke din netbank.