Få det billigste fibernet

Få et gratis og uforpligtende tilbud på fibernet. Indtast din adresse og kom igang med at få fibernet her.

Hvordan skifter man internetudbyder

Skal du skifte internetudbyder?

Nogen gange kan det være nødvendigt at skifte internetudbyder. Det kan eksempelvis være, at du er utilfreds med din forbindelse, har fået et bedre tilbud, har fået nye behov eller noget helt fjerde. Internet er en forretning, ligesom stort set alt andet, så derfor er der stor konkurrence på markedet, og du kan derfor komme ud for, at få et tilbud, som er meget billigere og med samme indhold.

Der er nogle ting, som du med fordel kan være opmærksom på, når du skal skifte internetudbyder. Når du bestiller internet hos en udbyder, vil du få en masse informationer i form af vilkår og betingelser. Disse omhandler alt fra bindingsperiode til hastigheder. Hvis du overvejer at skifte internetudbyder, er det altid en god idé at læse disse informationer igennem først, da der kan være en periode hvor du ikke kan skifte eller en opsigelsesperiode.

Internet gennem dit kabel-tv

Hvis du har internet gennem dit kabel-tv, vil du som regel selv skulle stå for opsigelsen, men hvis du har en fastnetforbindelse (xDSL), ordner udbyderne oftest overflytningen. Du kan dog ikke være helt sikker på, at det forholder sig sådan med lige præcis den udbyder du har, så derfor er det altid vigtigt at læse vilkårene igennem.

Hvis der er en bindingsperiode på dit abonnement, kan du godt skifte, men du slipper ikke for at betale. Du kan derfor komme ud for at betale dobbelt i en periode, hvis du ikke er opmærksom på dette.

Valg af ny internet udbyder

Når du skal vælge en ny internetudbyder, er der også flere ting, du skal være opmærksom på. Det er nemlig ikke altid, at den udbyder som umiddelbart virker billigst, rent faktisk også er billigst. Der kan også være stor variation i forhold til andet end prisen.

Der kan eksempelvis være forskel på, hvor god kundeservice du vil opleve, hastigheden, stabiliteten og mulig ekstra services. Derfor er det altid en god idé at klargøre hvad du har brug for og hvad du prioriterer i et internetabonnement. Når du bestiller et nyt internet, skal du også være opmærksom på om der er nogle ekstra udgifter. Det kan eksempelvis være, at det koster dig ekstra at få installeret et modem eller en router.

Herudover skal du også sikre dig, at den udbyder du ønsker overhovedet leverer internet i dit område.

Hvilke typer af internet findes der?

Du skal i øvrigt være opmærksom på, at der findes forskellige typer af internet i Danmark. Disse er henholdsvis kobber, mobilt bredbånd og fibernet. Hvis du skifter fra den ene teknologi til den anden, kan du opleve at der kommer ekstra gebyrer, hvilket er en af årsagerne til at mange bliver hos en udbyder, som de ikke nødvendigvis er helt tilfredse med.

Husk altid at vær opmærksom på, om du har lånt udstyr, som skal sendes tilbage til den udbyder du skifter fra, da det hurtigt vil koste dig dyrt, hvis du ikke tilbagesender det. Udstyret kan eksempelvis være routere eller modem.

Du kan på https://internettjek.dk/ finde den internetudbyder/forbindelse, der passer bedst til netop dit behov og dit forbrug.