Brug for nyt internet?

billigt internet her

Populære udbydere

Mest værdi for pengene
 • Gratis oprettelse på 1000 Mbit

 • Bedst i test

 • Support til kl. 23.00

Få 1000 Mbit fra 249 kr/md
 • Gratis Wifi router

 • 2 mdr Mofibo inkl.

 • 2 mdr Podimo inkl.

Vi holder dig online, når det gælder
 • Hurtigt og stabilt net

 • Velegnet til hjemmearbejde

 • Valgfri trådløs router

I Odense er der gode muligheder for internet, som det også er i de fleste andre byer rundt om i Danmark. Langt de fleste steder er det traditionelle bredbånd det, som der udbydes mest af, men der kan også være andre muligheder.

Traditionel bedbånd/ xDSL i Odense

I Odense er traditionelle bredbånd dog altid en okay løsning, som det også er i andre byer. Det traditionelle bredbånd kommer fra man kender som kobberkabler. Derfor kaldes det også kobbernettet eller ADSL bredbånd.

Dog betegner man det som oftest i dag xDSL.

Hvis man vælger at købe en bredbåndsforbindelse gennem et xDSL net, er der som sagt for det meste gode muligheder, især i byerne. I Danmark kan der være områder hvor ens forbindelse ikke kan komme helt op på hvad man har købt. Derfor har de fleste udbydere af denne teknologi det man kalder for minimumshastigheder.

Det er den garanti du som minimum kan få. Læs mere i vores artikel ”Hvad er minimumshastigheder?”.

Lige gyldigt hvilket udbyder du vælger at købe dir xDSL bredbånd igennem, vil de alle kunne tilbyde nogenlunde den samme forbindelse i dit område. Det skyldes fordi TDC ejer stort det alle kobberledninger i Danmark, og dem har udbyderne lejet sig ind på. Gå derfor efter den billigste pris i dit område, da forbindelsen vil være nogenlunde ens.

Er du kun dig selv, så behøver du ikke en forbindelse der er højere end 10 Mbit. Er det en mindre familie på 3-4 computere eller måske samboer, så vil en forbindelse mellem 20-30 Mbit. Hvis du/I derimod aldrig streamer downloader flere filer, eller ser tv, ja så kan du havde flere koblet på det samme net, med kun 10 Mbit.

Bredbånd via kabel-tv

Der er mange danskere som er lidt tilbageholdende med denne løsning, men faktisk er det ofte en af de bedste, hvis du kan få det. Det kræver først og fremmest at du også har kabel-tv abonnement gennem en udbyder der kan tilbyde dig internet gennem kabel-tv også. Vælger du denne løsning og bor i Odense, kan du både få YouSee, Dansk Kabel TV og Stofa.

Priserne er derudover også rimelig fornuftige og konkurrence dygtige med denne løsning. Samtidig kan du få en rigtig høj hastighed via dit kabel-tv og du vil i nogle tilfælde nogle gange kunne komme op på mere end hvad du reelt har betalt for. Hvis du allerede har kabel-tv bør du bestemt overveje denne løsning.

Fibernet i Odense

I det meste af Danmark sidder Waoo! på fibernettet, og det gælder også i Odense. Waoo! er drevet af en lang række energiselskaber i Danmark, men det er dog stadig ikke særlig udbredt i Danmark. Fibernettet er muligvis den type forbindelse, hvor du kan få hurtigste forbindelse, idet det er drevet af lyskabler og ikke kobberkabler.

Selvom Odense er en stor by, vil der dog kun være relativt få steder hvor du kan få en god fibernetforbindelse. Derfor bør du undersøge dine mulighedere i det område du bor i Odense, ved at tage adressetesten på Waoo! hjemmeside.

Mobilt bredbånd i Odense

En mobil bredbåndforbindelse er for det meste rimelig fornuftig, og det er den også i Odense. Der er for det første 4G netværk i de fleste danske større byer, heriblandt Odense.

Det som der kan være et problem med mobilt bredbånd er forbindelsen. Mobilt bredbånd bliver transporteres trådløst gennem nogle master rundt om i Danmark. Derfor hvis der er mange som bruger samme mast som dig, i dit område kan forbindelsen blive dårligere.

Der findes i Danmark tre udbydere af mobilt bredbånd. TDC, 3 og Telia/Telenor som har slået sig sammen på deres mobile bredbånd. Deres forbindelser er også for det meste nogenlunde den samme.

Du betaler for dit forbrug med mobilt bredbånd, så hvis du kun er på nettet nogle få gange om ugen i op til nogle timer, og hvis du aldrig ser videoer eller downloader meget, ja så kan du i princippet nøjes med 1 GB data. Du kan derfor få en hel del billigere forbindelse end du har været vant til førhen. Hvis du dog er en person som streamer, downloader og spiller meget på nettet, vil du med en mobil forbindelse kunne mærke en langsom forbindelse.

Derfor henvender mobilt bredbånd sig til folk der ikke bruger nettet meget, eller til folk der er på farten, og gerne vil være sikker på de har net ligegyldigt hvor du er.

Dækningen

Det bedste råd når du skal skifte forbindelse eller købe en ny internetforbindelse er ved at undersøge dækningen i det område du bor i. Det kan du gøre ved at klikke på linket nedenfor hos de forskellige udbydere. De har hver et dækningskort hvor du kan se hvordan den valgte forbindelse er i netop dit område, og i andre områder af Danmark.

Populære udbydere

Mest værdi for pengene
 • Gratis oprettelse på 1000 Mbit

 • Bedst i test

 • Support til kl. 23.00

Få 1000 Mbit fra 249 kr/md
 • Gratis Wifi router

 • 2 mdr Mofibo inkl.

 • 2 mdr Podimo inkl.

Vi holder dig online, når det gælder
 • Hurtigt og stabilt net

 • Velegnet til hjemmearbejde

 • Valgfri trådløs router

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på InternetTjek.dk. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.