Brug for nyt internet?

billigt internet her

Populære udbydere

Mest værdi for pengene
 • Gratis oprettelse på 1000 Mbit

 • Bedst i test

 • Support til kl. 23.00

Få 1000 Mbit fra 249 kr/md
 • Gratis Wifi router

 • 2 mdr Mofibo inkl.

 • 2 mdr Podimo inkl.

Vi holder dig online, når det gælder
 • Hurtigt og stabilt net

 • Velegnet til hjemmearbejde

 • Valgfri trådløs router

Når du køber en bredbåndsforbindelse kan der være mange muligheder at vælge imellem, og der kan være flere ting du skal tage stilling til. Når du så oveni købet bor i en større by som Aalborg, så er der faktisk endnu mere du skal forholde dig til.

Du har nemlig som sagt ofte flere valgmuligheder når du bor i en storby, og det gælder også Aalborg. Helt generelt er der fire internetmuligheder du skal kigge efter. Det er internet via kabel-tv, fibernet, xDSL (traditionelt bredbånd) og mobilt bredbånd.

Alle kan have fordele og ulemper, men de varierer alt efter hvor du bor i Danmark.

Traditionelt, xDSL bredbånd i Aalborg

Det traditionelle bredbånd, også kendt som kobberforbindelsen er det man kender gennem telefonstikket. Hvis man vælger denne forbindelse, for man en god forbindelse. Lige gyldigt hvilken udbyder du vælger i Aalborg, vil du få nogenlunde den samme.

Det skyldes at TDC sidder på alle kobberledninger i Danmark, og derfor også Aalborg. De øvrige udbydere har lejet sig ind på deres forbindelse. Der kan være små forandringer alt efter hvor du bor, men som regel vil denne forbindelse altid være et sikkert valgt.

Dog vil denne type forbindelse være lidt dyrere end fx en kabel-tv forbindelse. Derudover så er priserne på xDSL også landsdækkende, og det skyldes igen TDC. I Det meste af Aalborg vil du derfor kunne opleve at priserne er cirka den samme uanset hvilken udbyder du vælger.

Bredbånd via kabel-tv i Aalborg

Denne forbindelse er en rigtig god konkurrent til det traditionelle bredbånd. I Aalborg vil du typisk kunne få denne type forbindelse gennem antenneforeninger der samarbejder med Stofa. Du kan dog også i nogle tilfælde få en samarbejde med YouSee eller Dansk Kabel TV.

Hvis du ikke føler for at samarbejde med en antenne forening, vil YouSee være det bedste valg. Hvis du bor i en lejet lejlighed vil det normalt stå i din kontrakt om du kan få mulighed for kabel-tv internet.

Det gode ved denne type forbindelse er hastigheden. Du har ikke som hos det almindelige bredbånd en minimumshastighed. Du vil altid være garanteret en hastighed der svare til det du har købt.

I nogle tilfælde vil du endda kunne få hurtigere hastighed en hvad du har købt. Denne type forbindelse er især relevant for familier. Derudover er internet gennem kabel-tv’et også billigere end det traditionelle bredbånd.

Hvis du eller din familie allerede har kabel-tv bør du altså overveje om du ikke burde skifte din nuværende internetløsning ud med denne løsning. Dog skal du altid have kabel-tv før du kan få internet gennem en kabel-tv udbyder.

Fibernet i Aalborg

Fibernet er lidt tricky. Fibernet er den nyeste form for forbindelse i Danmark, og er derfor selv ikke i de store byer særlig udbredt, og især i Aalborg er det lidt mere kompliceret end normalt. Den korte forklaring er, at HHF, Energi Nord, Bredbånd Nord og Waoo! tilbyder præcis det samme produkt.

Og det er uanset hvilken udbyder du henvender dig til. Det er alt sammen gennem Waoo! Waoo! er den udbyder der sidder på fibernettet i Danmark. Hver firma ovenfor lejer sig ind på Waoo! Det er derfor også de samme priser du får hos alle fem udbydere i Nordjylland.

Priserne på fibernet hvis du vælger denne løsning er også høje. Det skyldes at det ikke er så udbredt endnu. Dog får du et fremtidssikret produkt, da de løbende ruller fibernettets kabler u di Danmark.

Man regner nemlig med at fibernet skal overtage det traditionelle bredbånd.

Mobilt bredbånd i Aalborg

Mobilt bredbånd er en trådløs forbindelse du kan have med dig over alt. Det er den samme forbindelse som du fx også bruger når du går på nettet udenom WIFI på din mobil. Dog er antennen en hel del stærkere med et mobil bredbånds USB stik, og derfor er signalet også stærkere og bedre.

Når du har en mobil bredbånd forbindelse så betaler du for det du bruger. Der er hårdt sagt derfor to typer der burde kigge på en mobil bredbåndsforbindelse. Den første gruppe er for dem som bruger nettet meget lidt, og derfor kan spare en del penge.

Det vil være for dig som er online et par gange om uden, sender eller tjekker mails. Du bruger ikke dit internet til spil, streamer musik eller andet. Den anden type er dig som gerne vil have din forbindelse med på farten. Enten køre du meget rundt i landet, eller måske vil du gerne være sikker på, at du kan tage det med i sommerhus, på cafe eller studiegrupper.

Tilhøre du den første gruppe vil du normalt ikke have mere behov end 5-10 GB data. Det kan faktisk være at du ikke behøver mere end 1 GB data. Tilhøre du den anden gruppe, ja så plejer man at sige, at for hver time du streamer bruger du cirka 1 GB.

Det betyder at hvis du streamer rigtig meget, og ser meget tv fra din computer, ja så bør du nok ligge på omkring de 10-20 GB.

Vær altid opmærksom på at din hastighed med et mobilt bredbånd afhænger af dækningen hvor du befinder dig.

Dækning

Ligegyldig hvilken forbindelse du har valgt eller vælger af de ovenstående, så er det altid en god ide at tjekke deres forbindelse eller dækning i det område du bor. På den måde kan du være sikker på at deres dækning er god i netop dit område. Dækningen for hver type forbindelse variere nemlig i hele landet.

I nedenstående tabel kan du tjekke dækningskortet hos de forskellige udbyder, og finde den type som har bedst dækning i dit område.

Populære udbydere

Mest værdi for pengene
 • Gratis oprettelse på 1000 Mbit

 • Bedst i test

 • Support til kl. 23.00

Få 1000 Mbit fra 249 kr/md
 • Gratis Wifi router

 • 2 mdr Mofibo inkl.

 • 2 mdr Podimo inkl.

Vi holder dig online, når det gælder
 • Hurtigt og stabilt net

 • Velegnet til hjemmearbejde

 • Valgfri trådløs router

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på InternetTjek.dk. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.