Brug for nyt internet?

billigt internet her

Populære udbydere

Mest værdi for pengene
 • Gratis oprettelse på 1000 Mbit

 • Bedst i test

 • Support til kl. 23.00

Få 1000 Mbit fra 249 kr/md
 • Gratis Wifi router

 • 2 mdr Mofibo inkl.

 • 2 mdr Podimo inkl.

Vi holder dig online, når det gælder
 • Hurtigt og stabilt net

 • Velegnet til hjemmearbejde

 • Valgfri trådløs router

I Danmarks næst største by, er der som i København også mange forskellige typer internetforbindelser at vælge imellem. Det gør det selvfølgelig ikke lettere at vælge, men det er altid en god ide, at tænke over hvilken forbindelse du kunne have mest brug for?

I Danmark findes der generelt fire typer bredbånd, og alle er mulige at få i Århus og omegn, dog er der nogle forbehold ved hver type forbindelse. I Århus er det traditionelle fastnet bredbånd, eller xDSL bredbånd det mest brugte. Med denne type forbindelse får du som forbruger en rigtig fin forbindelse, med en fin hastighed.

Fastnet bredbånd i Århus

Beskrevet ovenfor så er fastnet bredbånd-forbindelsen glimrende, samt den mest udbredte type forbindelse i Danmark. Den er også meget brugt i Århus. En fastnet forbindelse er også kaldet for en xDSL forbindelse, eller kobber forbindelsen.

Det er også noget du lige skal være opmærksom på, så du ikke tror at din forhandler snakker om noget helt tredje. I Århus er denne forbindelse meget brugt, og den giver også den stabilitet og hurtighed som de fleste almindelige danskere har brug for. Dog skal du være opmærksom på, at denne type forbindelse har en minimumshastighed. Denne minimumshastighed er hvad udbyderne minimalt kan tilbyde dig, men du kan også i værste fald risikere ikke at have en højere forbindelse end minimumshastigheden.

Minimumshastigheden vil dog typisk være ret tæt på den købte hastighed. Læs gerne vores artikel, "minimumshastigheder på bredbånd?”

Hastigheden

Når du vælger din bredbånds forbindelse via kabler i Århus, eller et hvilket som helst andet sted, skal du altid vælge internetudbyder og teknik ud fra din situation. Er du alene i din bolig, og ikke skal dele forbindelsen med andre vil 10-14 Mbit være mere end rigeligt. Hvis i derimod er to i samme lejlighed, vil en forbindelse på 20 Mbit være en god ide, og hvis i er helt op til 4-5 stykker, f.eks. en familie, bør du vælge en hurtigere forbindelse på 35 Mbit.

Husk derfor altid at tænke over hvad der kunne være bedst for dig og din situation, ikke bare ud fra tilbud eller hvad dine venner praler over.

Bredbånd via kabel-tv i Århus

En anden udbredt internetforbindelse i Århus er internet via dit kabel-tv, også kaldet coaxnettet. Hvis du vil vælge denne type forbindelse kræver det dog, at du allerede har et tv-abonnement ved en kabel-tv udbyder. Dette ville typisk være Stofa eller YouSee.

Vælger du Stofa skal du være opmærksom på, at det transporteres via Århus Antenneforening. I Århus er dette forholdsvist udbredt, både i lejligheder og almindelige boliger.

Forbindelsen er normalt ganske stabil, og har høj hastighed når man vælger denne type. Derudover er der ikke noget som hedder minimumshastigheder ved denne type forbindelse, og du er derfor garanteret din købte hastighed. Du skal altså minimum have det som du betaler for.

I nogle tilfælde får du faktisk hurtigere forbindelse, end hvad du har betalt for, men denne type internet. Dette kan derfor være en god løsning for dig der bor eller skal flytte til smilets by.

Fibernet i Århus

I Århus er det også muligt at få den nyeste teknologi, nemlig fibernet. I Århus sidder Waoo! tung på fibernettet. I Århus er det dog som i resten af landet, ikke altid muligt at få fibernet.

Fibernet er den nye afløser til det almindelige bredbånd. Fibernet kablerne transportere din internetforbindelse via lys, og derfor er fibernet forbindelsen særlig hurtig, både i upload og download. Desværre er fibernet bare ikke så udbredt i landet endnu, og derfor er det ikke en forbindelse der er særlig stabil foreløbigt. Der bliver løbende rullet kabler ud til fibernet, og derfor skulle der lige så stille komme bedre og bedre dækning med denne type internetforbindelse.

Mobilt bredbånd i Århus

Bruger du nettet meget sjældent, og henter ikke store filer fra internettet så kan denne løsning være en mulighed. Samtidig hvis du køre meget rundt i landet med dit arbejde, og skal bruge dit internet på f.eks cafeer eller lignende steder, kan dette også være en løsning. Med en mobil bredbånd forbindelse modtager du altså trådløse signaler fra enten et 3G eller 4G net.

I Århus har alle typer netværk 4G-dækninng, dog er det ikke alle udbydere der har adgang til 4G. Det betyder også, at hvis du vælger en mobil forbindelse i Århus, ja så kan du faktisk næsten få en lige så god forbindelse som du kan med det almindelige fastnet bredbånd. Det skyldes at 4G nettet er så udbredt i Århus. Så hvis du vælger denne type forbindelse i Århus, er det for dig som enten er meget lidt på nettet, eller til dig som gerne vil tage din forbindelse med, når du er på farten.

Dækning

Lige gyldigt hvilken forbindelse du vælger, bør du være særligt opmærksom på dækningen. Især hvis du vælger en mobilt bredbånd forbindelse i Århus bør du være opmærksom. I Århus er der dog generelt en rigtig fin dækning hos alle udbydere.

Hvis du gerne vil have din forbindelse med på farten er det en god idé at tjekke dækningen i landet.

Hos langt de fleste internetudbydere kan du selv tjekke deres dækning via det såkaldte dækningskort. I tabellen nedenfor har du en liste over de forskellige udbyder, og en genvej til deres dækningskort, så du kan finde frem til det, som passer til netop dit behov.

Her på internettjek.dk kan du også søge efter de forskellige typer internet i din by. Du indtaster blot dine kriterier, og vores søgemaskine vil filtrere de udbydere og tilbud fra, som ikke passer til dit behov. Bor du i Århus, kan du f.eks. indtaste 8000 ved postnummeret, og du får de billigste og de bedste tilbud frem, til den type internetforbindelse du har valgt.

Det er altså let og enkelt, at finde de billigste forbindelser via internettjek.dk.

Populære udbydere

Mest værdi for pengene
 • Gratis oprettelse på 1000 Mbit

 • Bedst i test

 • Support til kl. 23.00

Få 1000 Mbit fra 249 kr/md
 • Gratis Wifi router

 • 2 mdr Mofibo inkl.

 • 2 mdr Podimo inkl.

Vi holder dig online, når det gælder
 • Hurtigt og stabilt net

 • Velegnet til hjemmearbejde

 • Valgfri trådløs router

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på InternetTjek.dk. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.