Skal du flytte? - sådan gør du med dit internet

At skulle flytte er en utrolig god mulighed for, at skifte sin utilfredsstillende udbyder ud med en, man regner med kunne være bedre. Omvendt er det også rart at kunne fortsætte med den udbyder man har. Måske har du været hos udbyderen i mange år, hvor du har opnået nogle fordele, som værende en god kunde.

Rigtig mange syntes det er rart, at kunne fortsætte med den samme udbyder, når man flytter i ny bolig. Det er overskueligt, og man ved hvad man får. Det kan være alle typer bredbånd, både almindeligt og mobilt.

Tag din internet forbindelse med

Det er helt klart muligt at flytte din nuværende internetforbindelse med, men der kan opstå nogle komplikationer af og til. Husk derfor altid, at ringe til din udbyder i god tid, lige meget om du vil have det med, eller opsige dit abonnement.

Hvis du har optjent nogle fordele, tilbyder langt de fleste internet udbydere, at du kan få flyttet disse med, de vil jo gerne beholde dig som kunde. Hvis du ikke vil have din nuværende forbindelse med, tilbyder nogle udbydere også, at den som overtager din nuværende bolig, også kan overtage dit internet abonnement.

Det er som sagt rigtig vigtigt at være ude i god tid, især hvis du skal have bestilt et nye bredbånd, men også hvis du flytter det gamle med. Det skyldes at internetudbyderne ofte har ventetid, når de skal åbne deres bredbåndslinjer.

Når du vælger, at flytte din internetforbindelse med, kan der som sagt også opstå nogle komplikationer eller overraskelser. Hvis der er et almindeligt bredbånd, vil du som regel blive bedt om at betale et gebyr, for at flytte. Derudover skal du være opmærksom på, at du kan komme ud for, at din udbyder ikke kan tilbyde den samme hastighed på den nye bopæl, som hos den gamle bopæl. Det skyldes, at der er forskellig forbindelse i hele landet. På grund af bakker, træer osv. Flytter du dog inden for tæt rækkevidde, skulle den samme hastighed kunne være at opnå.

OBS: Hvis du ikke vil fortsætte med din nuværende udbyder, så husk at få det opsagt i god tid. Det er som regel en måneds opsigelsesvarsel. Husk derfor at være ude i god tid, så du ikke kommer til, at betale ekstra.

Flyt med fiberbredbånd

Hvis du har fiberbredbånd, kan det være endnu sværere at flytte din internetforbindelse med. Det skyldes, at fiberbredbånd ikke er udbredt i hele landet endnu. Derfor skal du ikke forvente, at det bliver billigere at oprette dette, på den nye bopæl. Det kan også være, at det slet ikke er muligt. Det kan rent faktisk blive dyrere end første gang, idet de fleste køber deres fiberbredbånd, i forbindelse med en kampagne i ens tidligere lokalområde. Hvis du har gjort dette, som langt de fleste faktisk har gjort, når de køber fiberbredbånd, ja så bliver det sandsynligvis dyrere, når du skal flytte det med, til den nye bopæl.

Flyt med mobilt bredbånd

I udgangspunktet er der ikke de store problemer, hvis du har et mobilt bredbånd og gerne vil tage det med, på din nye adresse. Dog er der nogle forhold, du skal være opmærksomme på.

Hvis du har brugt dit mobile bredbånd flere steder, ja så ved du godt, at forbindelsen kan svinge alt efter hvor du befinder dig. Dækning kan nemlig svinge meget, alt efter hvor du er, og hvordan dækningen er, i netop det område.

Hvis du til gengæld er afhængig af din mobile bredbåndsforbindelse på din bopæl, eller andet sted, er det en rigtig god ide, at tjekke op på dækningen det nye sted, inden du vælger at tage din mobile forbindelse med dig. Hvis du kan se, at dækningen er dårlig det nye sted, så er det en god ide, at overveje om en udskiftning var på dit rette sted, eller bare til en udbyder med bedre dækning, hvis man er glad for den mobile forbindelse.

Derudover så er dækningen ikke altid, som man regner med. Det ville være logisk tænkning, at regne med, at den mobile forbindelse blev bedre hvis du flyttede fra landet og til byen, men dette er dog ikke altid tilfældet. Hvis det er til en af de større byer, burde der være en god dækning med mobilt bredbånd, men det er ikke altid til, at regne med. Det skyldes at der i byerne, kan være problemer med antallet pr. mast. Hvis der er mange der har mobilt bredbånd i samme område, kan masten som dækker i det gældende område, give langsommere internetforbindelse. Dette fremgår nemlig ikke på dækningskortene.

En helt anden ting, du også skal huske at være opmærksom på. Som bruger af mobilt bredbånd, er din betaling. Du vil sandsynligvis have tilmeldt dig via betalingsservice, og idet din forbindelse er via et flytbart USB stik, burde der ikke være nogle problemer, og så dog. Du skal i udgangspunktet altid melde at du flytter til din udbyder, og naturligvis i god tid. Selv når du betaler elektronisk, skal din udbyder have din nye adresse.

OBS: Du skal igen være opmærksom på, at hvis du vælge ikke, at have den samme udbyder på den nye adresse, så er der igen en måneds opsigelsesvarsel. Derfor er det igen en rigtig god ide, at være ude i god tid, så du ikke kommer til at betale for en ekstra måned.

Dækningskort

Du kan på langt de fleste udbyderes hjemmeside, nemt og enkelt finde deres dækningskort, og derved finde ud af, om din forbindelse skal skiftes ud, eller om du kan beholde din nuværende forbindelse.

Her på internettjek.dk kan du nemt og enkelt finde en udbyder i dit område, til den billigste pris. Vi har den type forbindelse der passer bedst til dig, du skal blåt indtaste dine kriterier i søge feltet, og vi vil finde de billigste løsninger for dig. Det er altså nemt og ganske enkelt.

[Knap]

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på InternetTjek. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.