Brug for nyt internet?

billigt internet her

Populære udbydere

Mest værdi for pengene
 • Gratis oprettelse på 1000 Mbit

 • Bedst i test

 • Support til kl. 23.00

Få 1000 Mbit fra 249 kr/md
 • Gratis Wifi router

 • 2 mdr Mofibo inkl.

 • 2 mdr Podimo inkl.

Vi holder dig online, når det gælder
 • Hurtigt og stabilt net

 • Velegnet til hjemmearbejde

 • Valgfri trådløs router

Vores anbefaling: Se nyeste tilbud hos YouSee - Sikker, stabil og billig internet

Ønsker du en internetforbindelse til din tablet eller iPad når du ikke kan komme på WiFi? Så skal du få dig et SIM-kort. Det svare fuldstændigt til et mobilt bredbåndsabonnement.

De fleste vælger et data-abonnement til deres tablet. Disse abonnementer, er som beskrevet ovenfor de samme som bruges til mobilt bredbånd - der følger bare ikke udstyr med. Vil du også kunne ringe fra din tablet, er det et mobilabonnement du skal have istedet.

Har du en iPad, skal du have et micro SIM-kort for at det kan passe. Har du derimod en almindelig tablet, kan du anvende et almindeligt SIM-kort. Der er ingen forskel på de to typer SIM-kort, udover størrelsen.

Derudover har et SIM-kort til iPads samme krav, som til alle andre tablets.

Flere muligheder med mobilt bredbånd

Internet overalt til din tablet, giver dig mange af de samme muligheder, som der er i din smartphone. Du kan eksempelvis bruge din tablet til almindelig surf, uden at bekymre dig om hvorvidt du har adgang til WiFi. Derudover kan du spille spil ligesom fra din smartphone, når du ønsker det.

Er du ofte på farten, vil denne løsning være særdeles relevant. Har du altid din iPad eller tablet med i tasken, vil du når du ønsker det kunne logge dig på nettet. Rejser du eksempelvis meget i tog, er det lettere at lave opgaver fra din tablet, end det er fra din smartphone.

Sådan finder du abonnementerne

Du kan som sagt bruge samme abonnement til din tablet eller iPad, som det du ville bruge til mobilt bredbånd, blot uden udstyr. Hos langt størstedelen af udbyderne i Danmark, vil du kunne købe et mobilt bredbånd uden udstyr, altså uden et USB-modem eller en router. Der er ligeledes den fordel, at du hos mange udbydere slipper for bindingsperioden.

Bindingsperioder er ofte på seks måneder, men du har naturligvis ikke brug for et USB-modem.

Vær ligeledes opmærksom på, at du hos nogle udbydere kan få et ekstra SIM-kort, alt afhængigt af dit telefon-, mobile bredbånd eller fastnetabonnement. Vil du gerne gøre brug af denne ydelse, skal du kontakte din udbyder for at høre nærmere.

Sådan virker din forbindelse

Forbindelsen via din tablet virker ganske simpelt. Du sætter blot dit SIM-kort i din tablet, som du kender det fra mobiltelefonen. Du skal dog være ganske opmærksom på, at du IKKE kan sætte dit SIM-kort i din tablet, hvis denne version kun understøtter WiFi.

Dette er ofte meget tydeligt beskrevet inden du køber din tablet.

Priser på abonnementer egnet til tablets

Det kan være svært at sætte en cirkapris på abonnementerne til din tablet. Det afhænger blandt andet af hvor meget data du vil have, samt hvor meget du kobler dig på det almindelige WiFi. Har du mulighed for at koble dig på en trådløs router, kan du med fordel nøjes med at hente større programmer og opdateringer, når du er koblet til WiFi.

Du kan derved roligt gå efter de mindre datapakker.

Du kan se eksempler på tabletsegnede abonnementer her på InternetTjek.dk.

Hvor meget data har jeg brug for?

Kravene til dit abonnement afhænger mest af, hvor meget du anvender din tablet. En god tommelfingerregel er, at du skal have samme krav til dit tabletabonnement, som du ville have til din smartphone. Vil du bruge din tablet meget til at surfe, specielt når du ikke er koblet til WiFi, bør du have en del data.

Vil du ydermere gerne se tv eller videoer på nettet via din tablet, bør du have 7 GB eller mere.

Din datamængde afhænger altså meget af hvad du bruger din tablet til, samt hvornår du bruger den. Det er altså meget afhængig af om du downloader filer og opdateringer direkte fra din mobile bredbåndsforbindelse, samt streamer film og videoer, eller om du har adgang til WiFi.

Dækningen er vigtig

Ligesom alle andre forbindelser der er omfattet af 3G eller 4G signaler, bør du tjekke dækningen hos din udbyder. Dette gør du via din udbyders dækningskort, som giver et overblik over deres dækningen i Danmark. Generelt er dækningen i Danmark fornuftig, specielt inde i byerne.

Bor du tværtimod på landet, kan der opstå problemer med dækningen. Læs mere om dette i vores artikel her.

Hvordan du finder dækningen hos din udbyder, og hvad det indebærer, kan du tjekke her.

Populære udbydere

Mest værdi for pengene
 • Gratis oprettelse på 1000 Mbit

 • Bedst i test

 • Support til kl. 23.00

Få 1000 Mbit fra 249 kr/md
 • Gratis Wifi router

 • 2 mdr Mofibo inkl.

 • 2 mdr Podimo inkl.

Vi holder dig online, når det gælder
 • Hurtigt og stabilt net

 • Velegnet til hjemmearbejde

 • Valgfri trådløs router

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på InternetTjek.dk. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.