Hos hvilke udbydere kan jeg få internet?

I Danmark er der rigtig mange forskellige udbydere, og det kan være lidt svært at finde rundt i hvilke udbydere der tilbyder hvad. På langt de fleste udbyderes hjemmesider, kan du gå ind og indtaste din adresse. Deres database kan derved undersøge, om du kan få deres internet, i det område hvor du bor. Dog er der nogle udbydere som ikke bruger denne serivce, og bare hendvender til kundeservice. Det er dog altid en god ide at rigne til kundeservice hvis du selv er i tvivl, efter søgningen.

Opmærksom på

Det er godt at have styr på hvilke typer teknologier der kan give dig adgang til nettet. I Danmark findes der 4 forskellige typer.

  • xDSL - via kobberkabler
  • Via kabel-tv
  • Via fibernet
  • Via mobilt bredbånd

Vi har her i tabllen samlet en liste over de fleste danske internetudbydere, og hvilke typer af internet de kan byde dig, som kunde.

[Tabel]

xDSL/Kobberkabler

xDSL eller det såkaldte kobberbredbånd er den løsning de fleste udbydere kan tilbyde dig, hvilket også er tydeligt i tabellen ovenfor. For langt de fleste husstande er denne løsning mulig, og også med gode hastigheder. Der er dog nogle steder i landet, hvor du vil få problemer med din hastighed, ved denne type forbindelse, især hvis du skal over de 20 Mbit. Andre kalder også dette for telefonsstiks internet. Du får nemlig her internet via dit telefonstik, og det spærre ikke din telefonlinje.

Coax-net/kabel-tv

En anden mulighed, som også mange udbydere kan tilbyde er internet via dit kabel-tv. Et sådan abonnemnt kommer derfor fra din tv udbyder. Du kan med fordel læse vores artikelom internet via kabel-tv.

Dækningskort

Dækningskortet er det, som du kan bruge til at tjekke om der er den ønskede internetforbindelse i dit område. Det kan både være mobilt bredbånd, trådløs dækning, som også bruger de samme master som mobiltelefoni og mobilt bredbånd bruges til.

OBS: Der én ting som man skal huske at være opmærksom på. dækningskortene viser den udendørs dækning som er i området hvor du søger. Den er altså kun vejledende. Du kan altså risikere at din dækning vil blive lidt langsommere eller have dårligere signal end der er angivet. Derfor bør du altid forholde dig kritisk til dækningskortet, som dog er en god guide.

Her på internettjek.dk kan du også altid finde en udbyder der har god dækning i dit område. På internettjek.dk kan du selv vælge hvilken slags internet-type du vil søge efter. Du finder altid de billigste øverst. Det er let og enkelt, og du er altid sikret en god mulighed for at finde lige netop den type internet som passer til dig eller din familie, til den billigste pris.

[Knap]

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på InternetTjek. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.