Få det billigste fibernet

Få et gratis og uforpligtende tilbud på fibernet. Indtast din adresse og kom igang med at få fibernet her.

Kan jeg tage mit internet med, når jeg flytter?

At flytte kan allerede føles stressende, da der er mange ting, som skal klares. Har du internet i dit hjem, skal du overveje, om du vil beholde dit nuværende abonnement og tage det med dig til dit nye hjem, eller om du skal vælge en anden udbyder.

De fleste udbydere vil lade dig tage dit bredbåndsabonnement med dig. Men hvordan gør du det, og er det værd at kigge efter andre muligheder? I betragtning af at dit nye område kan have hurtigere internet, en billigere udbyder eller bedre tilslutningsmuligheder, er det værd at tjekke dine muligheder.

Tag dit internet med dig

Rigtig mange internetudbydere tilbyder, at du kan tage dit internet med dig til din nye bopæl. De vil naturligvis gerne beholde dig som kunde, så du ikke ender med at vælge en anden udbyder. Vælger du at tage dit nuværende abonnement med dig, skal du sørge for at kontakte din internetudbyder og fortælle dem, at du flytter.

Det er en god idé, at du gør dette så hurtigt som muligt, så du ikke ender med at stå uden internet eller betale for noget, du ikke kan bruge. Dog bør du altid være opmærksom på, om der er et gebyr forbundet med flytningen af dit internet. Nogle udbydere vil nemlig tage et gebyr for at flytte dit internet til en ny bolig.

Vælg en anden internetudbyder

Har du fundet en udbyder, der kan tilbyde dig billigere internet eller en bedre forbindelse, vil du nok gerne skifte fra din nuværende udbyder til den anden. Her skal du huske, at du skal opsige dit nuværende abonnement. 

De fleste udbydere har en måneds opsigelse, hvilket du skal huske. Du skal naturligvis også undersøge, om du har en bindingsperiode eller ej. Hvis du har en bindingsperiode, kan du ikke blot opsige dit abonnement.

Det vil i hvert fald i de fleste tilfælde være forholdsvis dyrt.

Udover at opsige dit nuværende abonnement bør du bestille dit nye abonnement i god tid, så udbyderen har en chance for at få gjort det klar til dig på den nye adresse. Det vil være ærgerligt at flytte et nyt sted hen, og så du ikke har internet i en lang periode, fordi du ikke har fået det bestilt i god tid.

Tjek dækningen på din nye adresse

Når du flytter, skal du være opmærksom på, at det ikke altid er muligt at få den samme type af internet, som du allerede har. Eksempelvis er det ikke alle udbydere, der har en god dækning i hele landet. Samtidigt er det ikke alle steder i Danmark, at du blandt andet kan få fiberbredbånd.

For at finde ud af hvad du kan få på din nye adresse, kan du tage et kig på udbydernes dækningskort. På den måde kan du nemt og hurtigt finde ud af, hvad udbyderne tilbyder af dækning 

på netop din adresse. 

Derfor skal du ikke blive overrasket, hvis du måske ikke kan få den samme hurtige hastighed på den adresse, du flytter hen til. Omvendt kan det også være, at du rent faktisk kan få en hurtigere internethastighed.