Få det billigste fibernet

Få et gratis og uforpligtende tilbud på fibernet. Indtast din adresse og kom igang med at få fibernet her.

Mobilt bredbånd - 100 GB data

100 GB data er en stor datapakke, men det er et abonnement der har udviklet sig kraftigt de seneste år. I dag er det derfor muligt, at få mobile bredbåndspakker med hele 100 GB data indkluderet. Det betyder, at for langt de fleste vil denne forbindelse have mere end rigelig data.

En 100 GB datapakke er for dig der jævnligt streamer og downloader større filer. Det er til dig der bruger din mobile bredbåndsforbindelse som eneste internetkilde. Holder du dig helt fra streaming, eller download af større filer, vi en 10 GB datapakke være nok.

Med en 100 GB forbindelse skal du streame og bruge din forbindelse meget ofte, også til større og mere krævende ting. En tommelfingerregel er, at 1 times streaming, bruger 1 GB data. Du vil derfor med en 100 GB mobil bredbåndsforbindelse, kunne streame mere end tre timer om dagen uden at overskride din forbrugsgrænse.

Det er vel at mærke, kun meget få af os der bruger mere 100 GB data om måneden.

Kan 100 GB data blive for lidt?

I det sjældne tilfælde hvor 100 GB data kan blive for lidt, vil det naturligvis være en medre løsning, at få en internetforbindelse fra en mere almindelig kilde, fx via kommerforbindelsen. Det vil typisk ske hvis du deler din forbindelse via en router, og er en stor familie, med mere end 2 computere hvor der streames film fra. Holder du dig generelt fra at streame i HD-kvalitet, og ikke bruger din forbindelse til meget mere end film én eller to gange om ugen, og derefter kun surfter rundt på nettet, skulle det ikke være et problem at holde sig under 100 GB.

Selv for familier med 3-4 computere koblet på forbindelsen samtidigt via en router, vil 100 GB stadig være nok.

Ulemper ved mobilt bredbånd

Der findes dog nogle ulemper ved mobilt bredbånd, som altid er gode at tage højde for. Først og fremmest kan hastigheden være mere ustabil i forhold til almindeligt bredbånd. Det skyldes at mobilt bredbånd har lettere ved at blive påvirket af vind og vejr.

Derudover er en mobil bredbåndsforbindelse ikke specielt anvendelig til spil over nettet. Til sidst kan det også volde problemer for mobilt bredbånd, hvis der er mange brugere knyttet til samme mast. Det betyder, at der i spidsbelastningsperioder, kan være dårligere forbindelser end normalt. Det er typisk på det tidspunkt af dagen, hvor du også gerne selv vil på nettet. Du kan læse mere om dækningen af mobilt bredbånd, her.

Det kan derfor være en fordel at anvende traditionelt bredbånd i forhold til mobilt bredbånd, når der stilles høje krav til den mobile bredbåndsforbindelse.

Du kan læse mere om, hvornår mobilt bredbånd er et godt valg her.