Mobilt bredbånd - Derfor er din forbrugsgrænse vigtig

Forbrugsgrænsen på mobilt bredbånd er nemlig meget vigtig for dit abonnement. Det er denne afgrænsnings der bestemmer hvor meget du må bruge dit abonnement hver måned.

Det kan være svært at finde frem til den rigtige forbrugsgrænse på data i sit mobile bredbåndsabonnement. Det skyldes først og fremmest at der bare er mange valgmuligheder. Selv for de bedste kan det være svært at finde ud af, hvor meget data der egentlig bruges.

Det er let at føle sig forvirret når man skal vælge hvilken forbrugsgrænse der passer til ens mobile internetforbrug. Forbrugsgrænsen er den der angiver hvor meget data, du har til rådighed hver måned. Mest almindeligt vil forbrugerne knytte månederne til kalendermånederne. På denne måde vil du få "nulstillet" dit forbrug hver månes.

Du skal være klar over, at hver gang du bruger nettet, laver noget på nettet, eller bare henter mails, så anvender du en mængde af din data. Der er dog nogle aktiviteter der sluger mere data end andre. Læs mere om det nedenfor.

Forbrugsgrænse eksempler

Det kan være svært at forholde sig til forbrugsgrænserne, hvis ikke der er noget at sammenligne med. Derfor kan du herunder læse mere om nogle af de forskellige forbrugsgrænser, og hvilke de passer til.

1 GB data

10 GB data

20 GB data

100 GB data

Det kommer som sagt helt an på hvad du bruger din internetforbindelse til, i forhold til hvilken forbrugsgrænse du skal vælge.

Har du både en almindelig internetforbindelse og en mobil bredbåndsforbindelse, vil 1 GB data være nok for de fleste. Streamer du til gengæld både youtube-videoer og tv via din mobile internetforbindelse, bør du overveje en højere forbrugsgrænse. Det skyldes at streaming sluger en hel del mere data, end almindelig surf og tjekke e-mails. Har du flere GB data til rådighed kan du godt streame tv engang imellem, men hold øje med dit forbrug, da dataforbruget hurtigt ryger i vejret.

Streaming af tv og film sender nemlig hurtigt dit forbrug i vejret. Du bør derfor så vidt muligt ikke strame tv og film fra din mobile brebåndsforbindelse, men istedet gøre det fra din almindelige bredbåndsforbindelse, hvis du har sådan en.

Mobilt bredbånd som eneste internetforbindelse

Vil du gerne have mobilt brebdånd som eneste internetkilde, og du er på nettet hver dag, bør du købe en del data. Det er mest oplagt kun at have denne forbindelse, hvis ikke du bruger dit internet til andet end at sende mails og tjekke nyheder. Jo flere ting du laver på nettet, jo mere data har du natuligvis brug for. I udgangspuntk skal du have en internetforbindelse højere en 10 GB data. Det er dog ikke alle udbydere, der tilbyder datapakker over de 20 GB.

Forbrugsafregnet mobilt bredbånd

For dig der næsten aldrig bruger din intetnetforbindelse til andet end at læse nyheder og tjekke mails, vil et forbrugsafregnet abonnement også være en løsning. Det kan også være for dig der i en kort periode har brug for forbindelsen, og derefter ikke har brug for den længere.

Et forbrugsafregnet abonnement er også oplagt for dig der er i sommerhus engang imellem, og gerne vil have adgang til internettet. I udgangspunkt vil du næppe være i sommerhuset for at være på nettet, men det er dog rart at have adgang til. I så fald, vil det også her være en god ide med et forbrugsafregnet abonnement.

Med et forbrugerafregnet mobilt bredbånd undgår du helt, at skulle betale for en fast høj månedspris for data du ikke anvender. Det gode er dog, at du altid har muligheden for at komme på nettet. Det koster dog et mindre minimumsbeløb om måneden overhovedet at have abonnementet, om du så er på nettet eller ej.

Et forbrugsafregnet abonnement er ikke oplagt hvis du ser film eller streamer fra forbindelsen. Det bliver for dyrt, alt for hurtigt.

Priserne på mobilt bredbånd

Det første du skal gøre er, at identificere en datapakke der passer til dit behov ovenfor. Når du har gjort det, er det en god ide at tjekke priserne på de forskellige dataforbindelser nedenfor.

Pris på 1 GB data

Pris på 10 GB data

Pris på 20 GB data

Pris på 100 GB data

Du kan derudover også læse meget mere om forbrugsgrænser på mobilt bredbåndher, og her kan du læse meget mere om mobilt bredbånd generelt.

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på InternetTjek. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.