Brug for nyt internet?

billigt internet her

Populære udbydere

Mest værdi for pengene
 • Gratis oprettelse på 1000 Mbit

 • Bedst i test

 • Support til kl. 23.00

Få 1000 Mbit fra 249 kr/md
 • Gratis Wifi router

 • 2 mdr Mofibo inkl.

 • 2 mdr Podimo inkl.

Vi holder dig online, når det gælder
 • Hurtigt og stabilt net

 • Velegnet til hjemmearbejde

 • Valgfri trådløs router

 • Indholdsfortegnelse

  4 punkter

 • Læsetid

  9 minutter

 • Siden er opdateret

  23/05-2022

Relativt billigt kan du nemlig få en internetforbindelse, som du kan bruge på farten, i sommerhuset eller hvis fastnet bredbåndsforbindelsen skulle stå af mod forventning. Her kan mobilt bredbånd være en god løsning. Du kan både bruge denne forbindelse meget, og du kan bruge den lidt.

Ofte vil denne ekstra internetforbindelse ikke skulle indeholde mange GB data, da det som sagt er et supplement til din bredbåndsforbindelse.

Vil du kun bruge din forbindelse på mobilt bredbånd relativt lidt, kan du også overveje et forbrugsafregnet mobilt bredbånd. Dog vil en pakke med relativt få GB data være mere oplagt hvis du forventer at bruge din mobile internetforbindelse engang imellem. Forventer du at bruge din mobile bredbåndsforbindelse et par timer om måneden men nok heller ikke mere, vil du ofte kunne få gavn af en forbindelse mellem 1 og 5 GB data.

Streamer du dog film, Tv og musik online med din mobile bredbåndsforbindelse, vil du dog skulle have brug for en større data-pakke end 1 GB. Her vil en forbrugsgrænse på 10 GB data være oplagt, hvis også du har en almindelig fastnet bredbåndsforbindelse. Du kan i så fald også streame Tv og musik flere gange om måneden.

Bruger du dog næsten aldrig dit mobile bredbånd, men vil du gerne være sikker på at du altid har adgang til internettet, kan du også overveje et forbrugsafregnet mobilt brdbånd.

Forbrugsafregnet mobilt bredbånd

Et forbrugsafregnet mobilt bredbånd er til dig som har et meget lavt forbrug og aldrig streamer. Derudover kan forbrugsafregnet mobilt bredbånd også være for dig, der har brug for en internetforbindelse i en intensiv men kort periode, og derefter ikke yderligere har brug for den.

Et forbrugsafregnet mobilt bredbånd vil fx være oplagt hvis du tager i sommerhuset, hvor du næppe er for at være på internettet, men engang imellem har brug for basal netadgang.

Med et forbrugsafregnet mobilt bredbånd undgår du først og fremmest at betale en forholdsvis høj fast månedspris, da det er noget du næsten ikke bruger. Omvendt har du altid muligheden for hurtigt at komme på nettet. Hver måned koster det dog et mindre minimumsbeløb, uanset om du bruger din forbindelse eller ej.

Et forbrugsafregnet mobilt bredbånd er altså mere for dig der gerne vil være sikker på, at hvis noget skulle gå galt så har du muligheden heri. Det kan også være en god ide bare at have det i sommerhuset, så du ved at du altid har adgang til nettet, hvis der er nogle mails eller lign. der skal tjekkes.

Dog er det ikke til dig som bare er på det mindste Tv via nettet. Dette kan ikke betale sig at se med et forbrugsafregnet abonnement.

Gode råd

Mobilt bredbånd er derfor mest relevant som supplement til sin faste bredbåndsforbindelse. Overvej derfor hvor ofte du bruger din forbindelse, og hvad du skal bruge den til. Skal du ikke bruge din forbindelse til at streame eller se videoer på, samt ikke en forbindelse hvor du skal downloade større filer på, så behøver du ikke en supplerende forbindelse på mere end 5 GB data.

En god tommelfingerregel er, at hvis du vil streame film eller Tv i en time, tager dette 1 GB data, hvis altså du vælger at streame i bedste kvalitet.

En supplerende internetforbindelse, som mobilt bredbånd ofte bliver anvendt til, vil derfor ikke være den forbindelse du skal tildele mest tid. I udgangspunkter bør du derfor ikke gå meget op i hastigheden på en supplerende linje. Det skyldes vel det forhold, at du allerede har en stabil fastnet forbindelse hvor du downloader de store filer og streamer film og TV fra.

En mobil bredbåndsforbindelse vil være den du hiver frem på farten, når du skal noget nu og her, men ikke kan tilkoble dig nettet.

Er din mobile bredbåndsforbindelse derfor udelukkende tænkt som ren supplement linje, vil du næsten altid have nok i 1 GB data. Dog gælder dette kun, hvis ikke du ser videoer, ikke downloader store filer, og ikke bruger dit mobile bredbånd hver dag. Gør du ikke det, vil du ikke komme i problemet med en forbrugsgrænse på 1 GB data.

Ligeledes kan det dog være smart at overveje om en forbrugsafregnet forbindelse ville være en bedre løsning.

Der er mange årsager til at købe en mobil bredbåndsforbindelse og næsten lige så mange løsninger findes der. Undersøg her på internettjek.dk hvilke tilbud de danske udbydere har på mobilt bredbånd, og husk at tænke over, hvad du vil anvende forbindelsen til.

Populære udbydere

Mest værdi for pengene
 • Gratis oprettelse på 1000 Mbit

 • Bedst i test

 • Support til kl. 23.00

Få 1000 Mbit fra 249 kr/md
 • Gratis Wifi router

 • 2 mdr Mofibo inkl.

 • 2 mdr Podimo inkl.

Vi holder dig online, når det gælder
 • Hurtigt og stabilt net

 • Velegnet til hjemmearbejde

 • Valgfri trådløs router

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på InternetTjek.dk. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.