Brug for nyt internet?

billigt internet her

Populære udbydere

Mest værdi for pengene
 • Gratis oprettelse på 1000 Mbit

 • Bedst i test

 • Support til kl. 23.00

Få 1000 Mbit fra 249 kr/md
 • Gratis Wifi router

 • 2 mdr Mofibo inkl.

 • 2 mdr Podimo inkl.

Vi holder dig online, når det gælder
 • Hurtigt og stabilt net

 • Velegnet til hjemmearbejde

 • Valgfri trådløs router

Mobilt bredbånd er nemlig en meget praktisk og fleksibel måde at have internet på. Det er dog ikke alle, eller til alle situationer, hvor mobilt bredbånd er det bedste valg af internetforbindelse, men hvem henvender det sig så til?

Hvornår er mobilt bredbånd et godt valg?

Nogle vælger at bruge mobilt bredbånd som supplement til deres fastnetforbindelse. Andre vælger kun, at have mobilt bredbånd fordi det gør hverdagen let, da du kan komme på nettet næsten overalt.

Mobilt bredbånd henvender sig derfor primært til dig som gerne vil have en internetforbindelse du kan bruge næsten alle steder, uanset om det er i toget, i sommerhuset, på café eller ude i haven. Mobilt bredbånd er ligeledes ofte et godt valg, hvis du ikke bruger det hele året, men blot til brug i bestemte situationer eller på bestemte lokationer. Der er mange som bruger det i sommerhuset, i kolonihavehuset eller på båden.

Capere du meget kan det også være en fordel at have mobilt bredbånd med.

Derudover er mobilt bredbånd et rigtigt godt valg, hvis du er en af dem, som kun er på nettet i begrænsede mængder hver uge, hvor du hverken stramer tv, video eller musik - i hvert fald ikke mere end et par timer om måneden.

Til sidst kan det være en mulighed at se på mobilt bredbånd, i de tilfælde hvor din almindelige bredbåndsforbindelse er meget dårlig. Det kan være du bor blandt mange træer, eller på landet hvor dækningen ikke er tilstrækkelig.

Hvad er mobilt bredbånd præcist?

Hvad er det mobilt bredbånd så egentligt er, og hvorfor kan det være en god ide for dig at have?

Mobilt bredbånd fungerer ved, at du modtager mobilsignaler der giver dig adgang til internettet. Faktisk fungere det derfor ligesom en mobiltelefon. Det skyldes at din mobile bredbåndsforbindelse har et SIM-kort indsat, ligesom din mobiltelefon.

På denne måde kan internetforbindelsen prciseres til netop dette SIM-kort.

Internetforbindelsen bliver forbundet til din computer via et USB-stik, hvori SIM-kortet sidder. Du kan også få forbindelsen via en router eller andet udstyr. Kendetegnet ved mobilt bredbånd er dog USB-stikket.

I det udstyr du anvender, fx USB-stikket, er der indbygget et modem og en antenne der fanger signaler, ligesom smartphones gør for at komme på internettet.

Derfor har mobilt bredbånd flere fordele. Du kan let komme på nettet alle steder, og så er det let at indstallere. Hastigheden med mobilt bredbånd er efterhånden meget højt, og de steder hvor dækningen er rigtig god, kan forbindelsen endda være endnu højere end den du har købt.

Dækningen på landet er også efterhånden meget fornuftig og godt med.

Derfor er mobilt bredbånd godt for dig, som gerne vil have en let tilgængelig internetforbindelse ligegyldig hvor du er.

Sådan undersøger du dækningen

Det er selvfølgelig ikke ligegyldigt hvor du er henne i landet for, at få den bedste dækning. Derfor er din bedste løsning altid at tjekke udbydernes dækningskort. Alle udbydere af mobilt bredbånd har et dækningskort, så du kan se hvor dækningen er bedst.

Dækningskortene finder du på din udbyders hjemmeside.

Dækningen på kortene er dog udendørs, og de tager ikke højde for alle faktorer, så som vejrforhold, dit udstyr eller det landskab du bor i. Derfor skal du forvente en lavere hastighed, end det dækningskortet indikere. Alligevel kan dækningenkortene være rigtig gode at bruge, da de indikere nogenlunde den dækning du kan få i dit område.

Hvilke ulemper kan der være ved mobilt bredbånd?

Har du overvejet mobilt internet i en periode, så er det svært ikke at få armene ned over ovenstående, for mobilt bredbånd er en rigtig god løsning for mange. Dog kan der være nogle ulemper ved forbindelsen.

Specielt dækningen kan være en stor ulempe hvis man er i et område hvor forbindelsen er forringet. Hastighederne på landet er specielt en udfordring men er dog i kraftig vækst, og derfor kan det sagtens være, at du på landet kan få en god forbindelse. En del steder på landet kan fastnetforbindelser faktisk være så ringe, at mobilt bredbånd ofte er en bedre løsning, og kan levere hurtigere hastigheder.

En anden ulempe ved mobilt bredbånd er, at du som udgangspunkt kun kan komme på nettet fra én computer. Derfor er det ikke holdbart at have mobilt bredbånd, hvis man er en stor familie. Det er muligt at invistere i en router til mobilt bredbånd, og på den måde er det muligt at få flere computere på nettet ad gangen.

For mange kan mobilt bredbånd være dyrere end almindeligt fastnetbredbånd. Det vil ofte være i tilfælde hvor internettet bruges dagligt. Det skyldes at der med mobilt bredbånd er en forbrugsgrænse, som du ikke må overtræde.

I visse tilfælde sætter udbyderen blot din hastighed ned hvis du har overtrådt forbrugsgrænsen, men i andre tilfælde bliver du takseret meget højt på de MB eller GB du bruger yderligere.

Mobilt bredbånd er derudover afhægig af vind og vejr, lidt som din mobiltelefon. Ofte betyder dette ikke særlig meget for forbindelsen, men den kan være lidt mere ustabil end en almindelig bredbåndforbindelse hvis vejret er dårligt.

Priser på mobilt bredbånd

Mobit bredbånd er som sagt en del dyrere end almindeligt fastnetbredbånd hvis det skal bruges til almindelig hverdags brug. Det mest oplagte er at have mobilt bredbånd i kolonihavehuset, på båden eller i sommerhuset, hvor det ikke bliver brugt hver dag, eller lige så intensivt som almindeligt fastnet bredbånd.

Priserne på mobilt bredbånd kan du selvfølgelig tjekke lige her på siden, og på den måde kan du let sammenligne udbyderne med hinanden. Du opnår derved den bedste pris til dit behov.

Populære udbydere

Mest værdi for pengene
 • Gratis oprettelse på 1000 Mbit

 • Bedst i test

 • Support til kl. 23.00

Få 1000 Mbit fra 249 kr/md
 • Gratis Wifi router

 • 2 mdr Mofibo inkl.

 • 2 mdr Podimo inkl.

Vi holder dig online, når det gælder
 • Hurtigt og stabilt net

 • Velegnet til hjemmearbejde

 • Valgfri trådløs router

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på InternetTjek.dk. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.