Brug for nyt internet?

billigt internet her

Populære udbydere

Mest værdi for pengene
 • Gratis oprettelse på 1000 Mbit

 • Bedst i test

 • Support til kl. 23.00

Få 1000 Mbit fra 249 kr/md
 • Gratis Wifi router

 • 2 mdr Mofibo inkl.

 • 2 mdr Podimo inkl.

Vi holder dig online, når det gælder
 • Hurtigt og stabilt net

 • Velegnet til hjemmearbejde

 • Valgfri trådløs router

 • Indholdsfortegnelse

  5 punkter

 • Læsetid

  10 minutter

 • Siden er opdateret

  23/05-2022

Med en router der kan opfange 3G- og 4G-signaler får du helt samme fordele, som med dit almindelige mobile bredbånd. Med en router får du endda den fordel, at din forbindelse kan bruges til flere computere på samme tid.

Ønsker du en router med 3G- og 4G-signaler skal du bruge et abonnement helt magen til mobilt bredbånd. Månedsprisen er den samme, men det er blor udstyret der bliver anderledes. Der findes to typer usatyr: en mobil wifi enhed med batteri, eller en egentlig router.

Den førstnævnte er den mest praktiske, da denne typisk ikke er størrer end en almindelige smartphone.

Da 4G for alvor begyndte at komme på markedet, som nu efterhånden har været der længe, blev udbyderne dengang klar over de mange muligheder. Derfor er der i dag en stor portion udbydere, som tilbyder routere der understøtter 4G mobilt bredbånd, så du let kan få internet til mere end en computer eller enhed.

Udover at købe denne type router hos din udbyder, er det også muligt selv at finde en. Du skal blot gå på jagt efter en trådløs router der understøtter 3G eller 4G forbindelsen. Derudover skal routeren kunne understøtte mobilt bredbånd, ved hjælp af eksempelvis et SIM-kort.

Det er dog de færreste routere, hvor der kan sættes et SIM-kort i. Vær derfor ganske opmærksom, hvis du vælger selv at finde en router. Køber du ligeledes routeren fra en andet landt end Danmark, fx over nettet, skal du være sikker på, at routeren understøtter de rigtige frekvenser. Til 4G/LTE er det typisk 2600, 1800 og 800 MHz der bruges i Danmark, hvor det til 3G er 2100 og 900 MHz der bruges.

Det letteste du kan gøre er derfor altid at købe dit abonnement med en router. På den måde er du altid sikker på, at der er nogle du kan spørge hvis du kommer i problemer. Samtidig er du også helt sikker på, at dit udstyr kan anvendes i Danmark.

Sådan virker 3G- og 4G-routeren

Har du et mobilt bredbånd med et USB-modem, skal du være opmærksom på, at ikke alle routerer kan opfange signaler derfra, kun hvis det har en USB-port. Du kan ligeledes heller ikke være sikker på, at dit USB-modem understøtter det at "dele" forbindelsen med en router. Kontakt derfor gerne din udbyder eller support, inden du investere i udstyret.

Søger du en router til 3G-forbindelsen, skal du først og fremmest være sikker på, at den understøtter 3G, og derudover meget gerne 4G. Understøtter den også 4G, kan den nemlig fange signalerne med de højeste hastigheder. Dog skulle det meste af Danmark være dækket af en 4G forbindelse.

De fleste udbydere kræver en højere månedspris eller en ekstra månedspris, hvis du vil have adgang til 4G. Husk derfor at dit udstyr skal kunne understøtte 4G hvis du fx opgradere til 4G fra 3G. Alle udbydere kan som udgangspunkt levere 4G.

Undersøg hvordan routeren fanger signaler

Det er som beskrevet ovenfor vigtigt at vide om routeren tilkobles via USB-stik eller via SIM-kort. På den måde er du sikker på, at du får det rigtige udstyr. Det er en hel del billigere at bruge SIM-kort, end det er at bruge USB-stik.

Anvender du SIM-kort kan du nemlig spare en del i oprettelsen, men ofte også undgå bindingsperioden hos de fleste udbydere.

Vil du finde dit udstyr selv, er det generelt en god ide, at søge væk fra det billigste udstyr. Du skal dog altid gå ud fra, at udstyr fra udbyderne fungere glimrende til almindeligt behov. Du kan finde løsninger fra 400-500 kr, og op til flere tusinde kroner.

Kvaliteten følger naturligvis prisen, men omvendt kan du ikke være sikker på, at udstyret gør forbindelsen bedre, blot på baggrund af prisen.

Er du i tvivl om den router du finder selv, vil kunne fungere med dit mobilt bredbåndsabonnement, er det altid en god ide, at tage kontakt til udbyderen af routeren eller din bredbåndsudbyder. De vil begge med stor garanti kunne fortælle dig, om den understøtter din type af mobil bredbånd.

Få styr på din dækning

Inden du vælger at købe et mobilt bredbåndsabonnement er det vigtigt, at du har styr på hvorvidt du faktisk kan opfange de givne siganler routeren modtager, der hvor routeren er placeret. Er routeren placeret i dit hjem, er det selvfølgelig denne adresse du skal tjekke, og ligeledes hvis routeren er placeret på din arbejdsplads, sommerhus eller lign, er det dette sted du skal tjekke på dækningskortet.

Da denne type forbindelse er afhægig af de trådløse signaler, er det vigtigt at du tjekker din mobile dækning. På den måde er du også sikker på hvilke hastigheder du nogenlunde kan forvente, der hvor du bruger din forbindelse.

Du skal undersøge din dækning via din udbyders dækningskort. Vær opmærksom på, at dækningen i Danmark ikke er den samme ved 3G som den er ved 4G. Derudover skal du også være opmærksom på, at ikke alle udbydere har samme dækningskort.

Du kan læse mere om dækningskort, og hvordan du finder din dækning af mobilt bredbåndher.

Priser

Priserne på mobilt bredbånd hvor der tilhører udstyr der kan fordele forbindelsen til flere computere via en trådløs router, variere alt efter prisen på routeren. I udgangspunkt handler det først of fremmest om dit mobilt bredbåndsaabonnement, og derefter afhænger den samlede pris af prisen på routeren.Hvor der står mobilt WiFi, er det de små praktiske bokse, der kun fordeler forbindelsen via WiFi.

Det er derfor svært at lave en cirka vurdering af prisen. Det nemmeste for dig er blot at få et overblik. Vi har samlet en liste med 4G mobilt bredbånd fra en mobil WiFi router til dig her.

Populære udbydere

Mest værdi for pengene
 • Gratis oprettelse på 1000 Mbit

 • Bedst i test

 • Support til kl. 23.00

Få 1000 Mbit fra 249 kr/md
 • Gratis Wifi router

 • 2 mdr Mofibo inkl.

 • 2 mdr Podimo inkl.

Vi holder dig online, når det gælder
 • Hurtigt og stabilt net

 • Velegnet til hjemmearbejde

 • Valgfri trådløs router

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på InternetTjek.dk. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.