Få det billigste fibernet

Få et gratis og uforpligtende tilbud på fibernet. Indtast din adresse og kom igang med at få fibernet her.

Sådan surfer du anonymt på internettet

Vores anbefaling: Se nyeste tilbud hos YouSee - Sikker, stabil og billig internet

Vil du gerne surfe anonymt rundt på internettet, men ved du ikke hvordan? Så får du her en guide, der lærer dig hvordan - og hvad fordelene og ulemperne er ved det.

Derfor skal du surfe på internettet anonymt

Først og fremmest skal du surfe anonymt på internettet, da det skåner dit privatliv. Hvis du surfer anonymt, er der ingen, der kan se, hvilke hjemmesider du har besøgt.

Derudover bliver din søgehistorik ikke påvirket, hvis du surfer anonymt. Du får ikke vist reklamer eller annoncer, der er rettet til dig. Dette er klart en fordel, hvis du er træt af at få vist de sko på, du lige har kigget på, på alle mulige hjemmesider.

Derfor skal du ikke surfe anonymt på internettet

Selvom der er fordele ved at surfe anonymt på internettet, følger der også nogle ulemper med.

I og med du ikke gemmer nogen søgehistorik eller cookie på din computer, har du heller ikke mulighed for at få din computer til at huske diverse adgangskoder, brugernavne og lignende.

Hvis du er vild med annoncer eller reklamer, så får du dem selvfølgelig ikke vist, hvis du surfer anonymt på internettet. Annoncer bliver genereret specifikt til dig, så sommetider kan de gøre mere gavn, end de er irriterende.

Du skal derfor gøre op med dig selv, hvad der er vigtigst, når du surfer rundt på internettet. Hvis du ønsker mest mulig privatliv, så skal du helt klart være anonym. Hvis du vil have, at din computer skal huske ting og vise dig reklamer, så skal du helt klart ikke være anonym.

Du er ikke altid 100 % anonym, selvom du tror det

Ved at ændre nogle indstillinger i serveren tror mange, at de nu kan surfe 100 % anonymt rundt på internettet. Dette er dog ikke sandt. For eksempel kan dine internetudbydere stadig få information om dine søgninger på internettet.

Det eneste en ændring af dine indstillinger kan gøre er, at din søgehistorik ikke bliver gemt på computeren. Andre der bruger din computer, kan derfor ikke se, hvilke hjemmesider du har besøgt eller søgt på.

Lær hvordan du surfer anonymt på internettet

Hvis du vil være sikker på, at du surfer 100 % anonymt rundt på internettet, så skal du gøre brug af en ’Proxy server’.

En proxy server skjuler din IP-adresse, og der er derfor ingen, der kan se hvilke hjemmesider, du har besøgt eller besøger. Ved brug af en proxy server, kan du selv gå ind og slette din IP-adresse fra dine besøgte sider.

Så når du bruger en proxy server kan det du søger på, aldrig blive sporet tilbage til dig - og du er på denne måde helt anonym.

Men hvordan får du så fat på en proxy server? Du kan finde en masse gratis proxy servere ved hjælp af en hurtig Google søgning. Dog fungerer disse ikke altid upåklageligt, og det er derfor en god idé at tjekke diverse anmeldelser ud.

Dog findes der en utroligt god proxy server kaldet ”HideMyAss”. Den er én af de mest populære, og garanterer dig god kvalitet samt 100 % anonymitet.