InternetTjek.dk - Find den billigste internetforbindelse
Angiv søgekriterier
0 Mbit/s
100 Mbit/s
0 MB
20 GB
Internet signal:
Tilvalg:
Type:
Netværk:
Skrevet d. 10/11-2019
5 gode råd til at surfe sikkert på internettet

5 gode råd til at surfe sikkert på internettet

Sørg for, at du bevæger dig sikkert rundt på internettet

På grund af hackere, svindel, malware samt meget mere kan internettet føles som et farligt sted for mange i disse dage. I og med, at der også er kommet en del nye enheder på markedet, fra smartphones og tablets m.m., har det åbnet op for endnu større risici.

Men den gode nyhed er, at vi ved at tage få, men brugbare sikkerhedsforanstaltninger din udsættelse for alle disse trusler reduceres markant.

Her er nogle gode råd til, at du kan blive ved med at surfe sikkert rundt på internettet:

1. Opret komplekse adgangskoder:

Vi ved, at du har hørt det før, men at oprette stærke, unikke adgangskoder til alle dine sociale medier, bankoplysninger m.m. er virkelig den bedste måde at holde dine personlige og økonomiske oplysninger sikre. Dette er især tilfældet i dag, da hackere hurtigt kan få adgang til dine personlige konti.

2. Øg din netværkssikkerhed:

Nu, hvor dine login er sikre, skal du sørge for, at dine forbindelser er sikre. Når du er hjemme eller på arbejde, bruger du sandsynligvis en adgangskodebeskyttet router, der krypterer dine data.

Men når du er på farten, kan du blive fristet til at bruge gratis, offentlig Wi-Fi. Problemet med offentlig Wi-Fi er, at det ofte ikke er sikret. Dette betyder, at det er relativt let for en hacker at få adgang til din enhed eller dine personlige informationer. Derfor skal du overveje at investere i et Virtual Private Network (VPN). En VPN er et stykke software, der opretter en sikker forbindelse på internettet, så du ikke behøver at bekymre dig, hvis du har brug for at gå på offentligt Wi-Fi.

3. Brug en firewall:

Selv hvis dit netværk er sikkert, skal du stadig bruge en firewall. Dette er en elektronisk barriere, der blokerer for uautoriseret adgang til dine computere og enheder og er ofte inkluderet i omfattende sikkerhedssoftware. Brug af en firewall sikrer, at alle enheder, der er forbundet til dit netværk, er sikret.

4. Klik kun på ting, du kender:

Nu hvor du har indført forskellige sikkerhedsforanstaltninger, skal du sørge for, at du ikke blot klikker løs rundt på internettet på ting, du ikke ved, hvad er. Mange af dagens onlinetrusler er baseret på, at du bliver narret til at afsløre personlige eller følsomme oplysninger til falske formål.

Spam-e-mails, falske "gratis" tilbud samt meget mere bruger alle disse taktikker til at lokke dig til at klikke på farlige links eller opgive dine personlige oplysninger. Vær altid opmærksom på sådanne e-mails eller lignende, hvor det lyder alt for godt til at være sandt – det er det nemlig som regel også!

5. Hold din software opdateret:

Hold al din software opdateret, så du har de nyeste opdateringer. Sørg for, at al din software automatisk bliver opdateret, så du ikke behøver at tænke over det. Du skal også sørge for, at din sikkerhedssoftware er indstillet til at køre regelmæssige scanninger.