Få det billigste fibernet

Få et gratis og uforpligtende tilbud på fibernet. Indtast din adresse og kom igang med at få fibernet her.

5G - det fremtidige mobile net

Fremtidens mobile net er lige om hjørnet og kaldes for femte generation.

De forskellige former for 3G, 4G og nu 5G teknologi har stor betydning for vores adgang og brug af internettet uden for hjemmet. Både 3G og 4G har allerede givet forbrugerne mange fordele og sørget for, at man kan bruge nettet optimalt uden for hjemmets fire vægge og skabt rammerne for, at man som forbruger kan have net af så høj kvalitet som muligt og som nogenlunde matcher kvaliteten af bredbånd derhjemme.

Derfor vil vi fortælle dig om den nye teknologi og fremtid inden for mobilt netværk - 5G.

I takt med den digitale verden og teknologien hele tiden forbedres, påvirker det naturligvis også det mobile netværk. Indtil nu og på trods af den 4. generation for teknologi har der være flere problematikker inden for forsinkelsen på både at modtage og sende data.

Særligt dette punkt vil den nye 5G teknologi hjælpe med at nedbringe.

Med det fremtidige mobile net vil det derfor være hurtigere at sende og modtage data, når man bruger mobilt bredbånd.

Samtidig vil 5G også gøre det bedre, når mange mennesker på ét sted skal bruge samme netværk. Kender du f.eks. det med at stå i en stor menneskemængde, f.eks. til en festival, sportsbegivenheder, koncerter eller andre steder, og netværket går ned? Dette vil 5G forbedre, idet det vil have en kapacitet på op til ender på 1. mio. pr. kvadratkilometer.

Ligesom hvis du står kl. 00.01 til nytår og vil sende folk ”et godt nytår”, vil du forhåbentlig med 5G ikke længere opleve stilstand, når du forsøger at sende data ud ligesom alle andre mennesker på samme tid.

Formentlig vil dette punkt være den største forskel som 5G netværket vil skabe, idet det nu med 4G ikke fungerer særlig godt i store menneskemængder.

Med andre ord vil fremtidens mobile 5G netværk være mere robust end det hidtidige 4G netværk.

5G netværket kan du dog ikke bruge endnu i Danmark og en færdigudviklet og optimal brug af 5G vil formentlig ikke være tilgængelig for den gængse borger før 2020.

Muligvis vil du også have brug for at anskaffe dig en ny smartphone, før at du kan bruge det fremtidige 5G netværk. Vil du derfor utrolig gerne være med på bølgen af 5g teknologien og nyde de mange fordele, vil du derfor fra 2020 (med forbehold for ændringer) skulle have en telefon, der kan dette. Dette skyldes bl.a. opsætningen og udviklingen af softwaren i din telefon skal være helt up to date.

Derfor kan der være flere fordele ved at vente med at købe en ny telefon indtil 5G kommer, hvis du sagtens kan bruge din nuværende smartphone eller device lidt endnu. Muligvis kan der gå længere tid før du kan bruge 5G end 2020, hvorfor det er væsentligt at holde dig opdateret.

Uanset tidspunktet for releasen af 5G netværket, er der al mulig grund til at glæde dig til et i alt bedre, hurtigere og mere robuste mobile netværk i fremtiden.