InternetTjek.dk - Find den billigste internetforbindelse
Angiv søgekriterier
0 Mbit/s
100 Mbit/s
0 MB
20 GB
Internet signal:
Tilvalg:
Type:
Netværk:
Skrevet d. 12/01-2020
6 tips til et hurtigt og mere stabilt internet

6 tips til et hurtigt og mere stabilt internet

Hurtig internetforbindelse

Oplever du en reduktion i din internethastighed og en stigning i forsinkelse og afbrydelser på dit trådløse netværk? Det behøver du ikke bekymre dig mere om. Her finder du 6 tips, der gør dit hjemmenetværk hurtigt og stabilt igen.

1. Routerens placering

For at få det stærkeste signal, den mest optimale ydelse og det bredeste dækningsområde, skal du placere din router i midten af ​​dit hjem væk fra vægge og andre forhindringer. Undgå at installere routere i et skab eller på kontoret.

2. Forkort afstande mellem din router og trådløse enheder

For meget afstand mellem din router og din bærbare computer, mobiltelefon eller trådløse printer kan være et problem. Hvis du har et større hus, når din routers trådløse signaler muligvis ikke alle områder i dit hjem eller din have.

3. Tag et kig på dit modem

Dit modem kom sandsynligvis fra din internetudbyder under installationen. Hvis du har haft dit modem i lang tid, kan det være tid til at opgradere. Har du et abonnement med en bestemt internethastighed fra din udbyder? Hvis du regelmæssigt spiller eller streamer video eller lyd, vil du sandsynligvis være interesseret i at opgradere din service. Din routers hastighed er kun så god som den hastighed, der kommer fra dit modem og/eller serviceplan.

4. Opgradering af din firmware

Nogle gange kan forældet firmware forårsage en dårlig ydeevne eller tabte trådløse signaler. Enhedsproducenter sender muligvis også trådløse opdateringer via deres firmware/softwareopdateringer. Opgradering af din firmware er lige så let som at opdatere apps på din smartphone. Hvis du ikke er helt sikker på, hvordan du skal gøre det, findes der masser af vejledninger og guides på internettet, der giver en forklaring om dette.

5. Få en bedre trådløs sikkerhed

Hvis nogen stjæler din Wi-Fi, kan det forårsage fald i hastighed og tilslutning til dit hjemmenetværk og kompromittere dine personlige oplysninger. Selv hvis du har en adgangskode, kan hackere stadig finde vej ind i dit netværk. Det er vigtigt at bruge WEP, WPA eller WPA2, da din trådløse sikkerhedstilstand holder din forbindelse privat. Du skal derfor tage et kig på om, hvorvidt du har nok sikkerhed, når det kommer til internettet i dit hjem.

6. Automatisk indstillinger til din router

Skal du frakoble eller genstarte din router ofte for at løse problemer med hastighed eller tabte signaler? Hvis ja, skal du placere din router på en timer, så den automatisk genstarter en gang dagligt, ugentligt ​​eller månedligt. Planlæg dette, mens du er på arbejde eller skole for ikke at blive afbrudt, når du er hjemme.