InternetTjek.dk - Find den billigste internetforbindelse
Angiv søgekriterier
0 Mbit/s
100 Mbit/s
0 MB
20 GB
Internet signal:
Tilvalg:
Type:
Netværk:
Skrevet d. 09/12-2017

Hvem kan få fibernet og er fibernet den hurtigste forbindelse

Fordelen ved fibernet

Fibernet vinder hurtigt frem og bliver mere og mere populært. Den primære årsag er formentlig den hurtige forbindelse, som ikke forstyrres af fysiske forhold som eksempelvis bredbånd gennem kabel-tv og telefonstikket gør. 

Hvem kan få fibernet og hvilket er hurtigst

Det hurtigste fibernet i Danmark er pt TDC’s net. Dette kan blandt andet købes hos Hiper. Desværre er det ikke alle husstande, som kan bruge den hurtige forbindelse, som der er hos Hiper, så det kan være værd at tjekke inden du bestiller. Waoo’s fibernet er også lynhurtigt, og det er en hastighed som kan leveres til de fleste husstande i Danmark, som kan få fiber. 

Dertil er det værd at pointere, at det ikke er alle husstande som overhovedet kan få fibernet. Der skal nemlig være gravet kabler ned inden det kan lade sig gøre. Så hvis du vil have fibernet, er det første skridt at undersøge om det er muligt i det område, du bor i. Her kan du for eksempel tjekke Hipers hjemmeside, Waoos hjemmeside og Stofas hjemmeside, som alle er selskaber, der leverer fiber og som har gravet kabler ned flere steder i landet. Hvis der allerede er gravet fiberkabler ned, koster det ikke særlig meget at få fibernet. 

Hvad koster etableringen og hvem kan tilbyde fibernet

Som udgangspunkt koster det ikke noget at  få ført fiber ind i dit hus, hvis du bor mindre end 30 meter fra vejen. Bor du længere end 30 meter fra vejen, vil det i de fleste tilfælde koste dig lidt. Hvis du finder ud af, at der ikke er nedgravet fiberkabler i dit område, kan du kontakte nogle af fiberudbyderne og høre om der er et nedgravningsarbejde i gang.

Der er fire fiberudbydere, som dækker store dele af Danmark. Disse er Waoo, TDC, YouSee og Stofa. 

Waoo er det selskab, som dækker bredest geografisk. Via energiselskaber, dækker Waoo det meste af landet. Dette indebærer store dele af Jylland, Fyn, Bornholm samt hele Sjælland. TDC dækker primært hovedstadsområdet. YouSee benytter sig af TDC’s netværk, hvilket Waoo også gør. Herudover bruger bolignet, Gigabit, Hiper og Dansk Net også TDC’s netværk. Stofa er ejet af energiselskabet SE og her leveres fiber til Syd- og Sønderjylland samt Bornholm. En anden fiberudbyder, som endnu ikke er med her, er Altibox. Altibox leverer fiber til Midt- og Vestjylland gennem seks forskellige energiselskaber. Dog er det ofte Waoo der leverer fibernet til kunder i Midtjylland og det sydlige og vestlige Jylland ofte får leveret fra Stofa. 

Fordi flere af selskaberne samarbejder med energiselskaber, vil kontakten ofte foregå gennem disse. Kunder kan uden problemer bestille fibernet gennem udbyderen og ikke elselskabet på trods af dette. 

Selskaberne har således områder af Danmark, som de i højere grad fokuserer på. Det betyder samtidig, at det bedst kan betale sig at vælge udbyder ud fra hvor i landet du bor, hvis du ønsker fibernet. Der er stor forskel på, om det overhovedet er muligt at få fiber, men de fleste ydre områder af landet, har som regel rigtig god mulighed for at få det hurtige fibernet, hvor det oftere er mere begrænset med adgangen i storbyerne.