ؘresund vil have gratis og trådløst netværk

Øresund, hvilket består af Sjælland og Skåne, skal i nyt forslag nu have adgang til trådløst netværk, så området kan trække endnu flere turister til.

Det er ikke første gang der snakkes om, at områder eller kommuner i Danmark skal kunne levere trådløst netværk til deres turister.

"I dag er adgangen til internet for stadig flere mennesker lige så vigtig som tilgangen til el i væggen og vand i hanen. Det er på tide at indføre gratis wifi i hele Øresundsregionen," skriver regionsformand i Region Hovedstaden og forman for Öresundskomiteén Sophie Hæstorp Andersen, og Helsingborg Kommunes borgmester og bestyelsesmedlem i netop Öresundskomitéen, Peter Danielsson i en fælls opfordring.

For allerede i Helsingborg, Sverige, findes der alene gratis trødløst netværk 200 steder, og næsten 15 procent af centrum dækkes i dag af byens trådløse netværk. Herhjemme gør både Halsnæs og Albertslund kommuner brug af trådløst netværk flere steder.

Derfor ser begge sider af Øresund også gode muligheder for, at komme frem til en løsning med gratis netværk til turister og den almene befolkning. Dog lyder der en begrænsning på én time.

Én time vil den gratis adgang til netværket være tilgængeligt. Sådan er det også i de kommuner der på nuværende tidspunkt tilbyder gratis adgang til deres befolkning. På den måde vil det øge muligheden for turister og lokalbefolkningen at finde nye områder, eller søge efter fx restaurenter på deres mobiltelefoner, for ikke at skabe unødvendig konkurrence overfor teleselskaber der lever af at sælge netværksforbindelser.

Der er dog kommet forslag om, at det vil blive muligt at øge timeantallet mod sikker betaling. Dette kunne ske i samarbejde med bankernes betalingstjenester eller app som MobilePay.

Mulighederne ser lovende ud

Både herhjemme og i Sverige er der gode muligheder for at tilbyde turister og lokale gratis netværk i de danske byer. Det skyldes at begge lande, og ikke mindst Danmark, der ligger øverst på listen over lande med bedste netværksforbindelser, har rig mulighed for at udvide og udvikle deres netværk. For at kunne tilbyde turister og lokale gratis netværk i en time om dagen, skal netværksforbindelserne være i top, og her indtager både Danmark og Sverige de øverste pladser på listen over lande med verdens bedste trådløse netværk og teknologi hertil. Dette kan du læse mere om her.