Samsung har løst 5G koden

Samsung har netop meldt ud at de i 2020 er klar med den nyeste netværksteknologi, nemlig 5G netværket. Dog er der flere forskere som er skeptiske, da de hellere vil have fundet stabile netværk end hurtige entværk.

For med 5G netværket får du en endnu hurtigere forbindelse end med 4G netværket, som er til rådighed i dag. Flere og flere gadgets, større mobiltelefoner og travelcomputere har gjort at danskerne, samt resten af verden bruger mere og mere data. Derfor er der heller ingenting der tyder på at tempoet i mobilbranchen bliver sat net.

Netop nu har Samsung nemlig fundet koden til næste generations mobilnet. Det nye udstyr vil nemlig være i stand til at kunne overføre mere end 1 gigabit data i sekundet over en afstand på 2 kilometer. Hvis du sammenligner det med 4G netværket i dag, så kan dette trække 20 mbit i sekundet. Det vil altså sige, at det nye udspil fra Samsung gør 5G netværket mere end 50 gange hurtigere.

Årsagen til at Samsung opnår disse høje hastigheder skyldes deres antenner. Antennerne her tilpasser sig nemlig enheden i den anden ende, som skal modtage signalerne. Tidligere har regn kunne påvirke frekvensbåndende, men det skulle efter sigende ikke være tilfældet med de nye sendere fra Samsung.

Samsung forudser at deres teknologi skal være klar i 2020, om syv år.

EU er allerede i gang

EU har nemlig sat sig for at blive førende inden for IT igen, og det har givet EU blod på tanden. EU har nemlig indgået samarbejdsaftaler med Nokia, Ericsson og Alcatel-Lucent i forskningen om det nye 5G netværk. Ligesom Samsung forventes deres teknologi også at være klar i 2020, her vil EU afprøve forbindelsen til OL i Tokyo.

Det bliver spændende at se hvem der først får den nye forbindelse på benene i 2020, og om deres planer holder.