Få det billigste fibernet

Få et gratis og uforpligtende tilbud på fibernet. Indtast din adresse og kom igang med at få fibernet her.

Alt om Internet of Things

Har du hørt udtrykket ’Internet of Things’ før, men er du i tvivl om, hvad det rent faktisk betyder? Så skal du læse med videre her. I denne artikel får du nemlig svaret på, hvad Internet of Things rent faktisk er for noget.

Hvad er Internet of Things?

Dette udtryk hører man mere ofte i dag, end man førhen har gjort. Derfor kan det for nogen måske godt virke forvirrende, for hvad er det overhovedet, og hvad betyder det? Internet of Things er et udtryk for diverse apparater og produkter, der er koblet op via internettet, der sørger for at give en god eller i hvert fald bedre oplevelse for brugerne. I bund og grund er det derfor en betegnelse for, at diverse fysiske ting, der er udstyret med små sensorer, kan kommunikere med hjælp fra internettet eksempelvis via et mobilnetværk, Wi-Fi, en helt almindelig internetforbindelse eller helt lukkede netværk.

Det er derfor ikke blot mobiltelefoner og computeren - men alt lige fra pulsure til køleskabe, babyalarmer samt meget mere. Internet of Things kan derfor være et væld af forskellige produkter, som de fleste af os i dag gør brug af i vores hverdag. I bund og grund kan man opdele Internet of Things i tre forskellige dele:

Nummer 1: Selve enheden eller ”tingen”
Dette er som regel en form for sensor, der sørger for at få fat i samt sende data.

Nummer 2: Selve dataoverførslen eller internettet
Dette er selve netværket, som den specifikke enhed eller ting er forbundet til, og som også er forbundet til en form for netværk/internet.

Nummer 3: Behandling af data
Data skal eller bliver behandlet samt præsenteret. Det kan være på en af de forskellige produkter som eksempelvis en computer eller en mobiltelefon.

Hvad skal jeg være opmærksom på med Internet of Things?

Når du kobler diverse produkter på internettet, så er der nogle forskellige ting, som man skal være opmærksom på. Eksempelvis kan der lægges en masse data fra dig op på internettet, som du ikke nødvendigvis vil have, at andre mennesker skal have fat i. Men når du gør brug af Internet of Things vil det være meget nemmere for IT-kriminelle og hackere at få fat i nogle af disse oplysninger, hvorfor du selvfølgelig altid skal være opmærksom på dette.

Når ting bliver puttet på internettet, så skal man altid være klar over, at det kan ende i de forkerte hænder.

Stort potentiale for fremtiden

At disse forskellige produkter kan tale sammen er ikke en helt ny ting. Dog udvikler denne form for teknologi sig konstant, hvorfor omfanget og mulighederne bliver større og større. De fleste eksperter spår, at potentialet er kæmpestort, når det kommer til begrebet Internet of Things og fremtidens muligheder.

Det kan være alt lige fra massive systemer til mindre produkter, hvor man i fremtiden - og i bund og grund allerede nu - kan få gavn af Internet of Things.