Alt om trådløst internet og trådløse routere

Med trådløst internet og en trådløs router har man større mulighed for frihed, når det kommer til internet. Det er ikke særlig sjovt at være fanget et sted med et stik for at have adgang til en internetforbindelse. Det undgår man med en trådløs internetforbindelse og en trådløs router. Læs med videre her!

Hvad er en trådløs router for noget?

Hvis man har en router derhjemme, så kan det både være en, der virker på grund af et kabel - men den kan også sagtens være trådløs. Hvis der ikke er noget kabel tilknyttet til routeren, så er det en trådløs router. De fleste internetudbydere tilbyder i dag en trådløs router, der følger med i deres pakker med bredbånd. Man skal derfor som regel ikke bekymre sig om dette og selv finde ud af, hvordan man dog skal anskaffe sig sådan en.

Sådan virker en trådløs router

Det mest almindelig form for internet i de danske hjem er med trådløse routere. Dette fungerer således, at der bliver sendt data til routeren gennem et telefonstik eller en forbindelse med kabel-tv. Denne data bliver konverteret til et radiosignal, som bliver sendt ud i ”rummet”. Herfra kan ens enheder fange internettet såsom din computer, dit fjernsyn, din mobiltelefon, din spillemaskine eller noget helt femte.

Find den bedste router til dit behov

Der findes et væld af trådløse routere på markedet, hvorfor du skal vælge en, der passer bedst til dit behov. Hvad der er bedst for en, vil muligvis ikke være bedst for dig. Derfor er det vigtigt at finde ud af, hvad du har behov for, inden du går i gang med at bestille en router. Eksempelvis er det vigtigt at finde ud af, hvor mange der skal bruge den trådløse router. Jo flere mennesker der skal bruge den, jo kraftigere skal den trådløse router også være - i hvert fald hvis du gerne vil have et hurtigt og stabilt internet. Derudover skal du finde ud af, hvad for en udbyder du ønsker, hvor meget du nogenlunde vil betale samt huske at placere den et godt sted i huset. Hvis du får styr på alle disse ting, så kan du også finde den bedste router til dit behov samt få en god og stabil internetforbindelse i hjemmet.

Sikkerhed på trådløse routere

Hvis du ikke sørger for at have en kryptering på dit trådløse netværk, så vil det ikke være særlig sikkert. Men hvis du sørger for dette, så kan det skam godt være ganske sikkert for dig. Derfor skal du altid huske at gøre dette - altså opsætte en kryptering på dit netværk, så der ikke er nogen andre, der kan få adgang til dit internet og oplysninger, der er personlige og private.

Artikel udarbejdet af Ulla Jensen