Få det billigste fibernet

Få et gratis og uforpligtende tilbud på fibernet. Indtast din adresse og kom igang med at få fibernet her.

Begynderguide til mobilt bredbånd - Alt du skal vide inden køb

Hvad er mobilt bredbånd?

Mens normalt fastnet bredbånd leveres gennem kabler, fungerer mobilt bredbånd lidt anderledes. Det opretter forbindelse til et mobilnetværk og sender data gennem 4G- eller 3G-tjenester - nøjagtigt det samme som det internet, du får på din smartphone.

Mobilt bredbånd kan komme i form af et USB-stik, et simkort eller noget helt tredje. Dette varierer, og du kan derfor vælge den type, der passer bedst til dig og dine behov.

Den største fordel ved mobilt bredbånd er, at det er bærbart.

Det betyder, at du kan tage internettet med dig på farten.

Hvorfor skal jeg få mobilt bredbånd?

Der er flere grunde til, hvorfor du skal investere i mobilt bredbånd. Disse grunde har vi listet nedenfor:

• At gå online, når du er på farten: Mobilt bredbånd er nyttigt som et supplement til din 'vigtigste' bredbåndsforbindelse derhjemme, hvis du ofte arbejder på caféer, streamer musik i bilen eller for eksempel ønsker at bruge internettet, mens du rejser.

• Som et alternativ til fastnet bredbånd: Hvis bredbåndsindstillinger i dit område simpelthen ikke er gode nok, men mobilsignalet er i orden, kan mobilt bredbånd være en god løsning.

• Til midlertidigt bredbånd: Den gode ting ved mobilt bredbånd er, at du blot skal bestille det og herefter hurtigt komme i gang med at gå på internettet. Det gør det ideelt, hvis du har problemer med internettet derhjemme, hvis du lige er flyttet ind og ikke er tilsluttet endnu, eller hvis bor et sted midlertidigt i et par uger.

Sådan vælges en mobil bredbåndsaftale

Når du vælger mobilt bredbånd fra en bestemt udbyder, skal du huske at tænke på følgende alt lige fra pris til dækning, udbyder, kundeservice m.m. Når du er sikker på, hvad du vil, kan du sammenligne tilbud og vælge noget, der passer til alt hvad du har brug for - til den bedste pris, du selvfølgelig kan finde.

Hvad vil du bruge mobilt bredbånd til?

Afhængig af om du har brug for mobilt bredbånd eller ej, kommer naturligvis også an på, hvad du skal bruge det til. Hvis du blot skal bruge det til at arbejde, når du sidder i toget på vej hjem, eller til at læse nyheder, når du er i sommerhuset, er det helt sikkert en oplagt løsning.

Men hvis du vil bruge mobilt bredbånd til streaming af film og serier på internettet, vil det helt sikkert være bedre med almindeligt bredbånd.