InternetTjek.dk - Find den billigste internetforbindelse
Angiv søgekriterier
0 Mbit/s
100 Mbit/s
0 MB
20 GB
Internet signal:
Tilvalg:
Type:
Netværk:
Skrevet d. 05/02-2020

5 tips til at beskytte privatlivet på mobilen

I en verden hvor vi konstant er online, og deler vores oplysninger, er beskyttelse af privatlivet blevet altafgørende. Der findes mange måder at hacke mobiltelefoner, og det er derfor vigtigt, at du tager visse forholdsregler. Læs herunder 5 tips til at beskytte dit privatliv på din mobil.

Du behøver ikke være mesterhacker, for at kunne opspore oplysninger fra andres mobiltelefoner. Ofte kan du nøjes med at være ekstra opmærksom, eller have ekstra lange øjne, når du vil følge med på andres mobiltelefoner.

Få optimal beskyttelse med panserglas

Panserglas er ikke kun vigtigt for at undgå ridser og skrammer. Det kan også være med til at værne om dit privatliv og beskytte dine personlige oplysninger. I dag findes der nemlig panserglas, som er specialudviklet med henblik på større sikkerhed.

Vælg f.eks. panserglas med et cover til dit frontkamera. Så kan du nemt dække kameraet til, når det ikke er i brug. På den måde værner du om privatlivet, og undgår, at hackere kan følge med i, hvad du laver. Du kan desuden få panserglas der gør, at andre ikke kan følge med på din skærm fra siden. Så får du den bedste beskyttelse, uanset hvor du befinder dig.

Læs mere om fordelene og mulighederne ved et panserglas her.

Brug en god pinkode

Det er vigtigt for dit privatliv på telefonen at have en god og sikker pinkode. På den måde er du stadig sikret, hvis du taber eller mister din mobiltelefon.

Når det kommer til låseskærmen, er det vigtigt, at du bruger en pinkode eller et kodeord. Mange telefoner lader dig vælge et mønster i stedet, men dette er langt fra lige så sikkert. Så beskyt dig selv, og vælg en god pinkode, som du altid kan huske.

Vær varsom på offentlige netværk

Besøg aldrig sider som din bankkonto, din E-boks eller lignende, når du surfer på offentlige netværk. Det er smart at bruge det gratis internet i toget. Men det giver også en større risiko for at blive hacket.

Du kan uden problemer google en opskrift på burgerboller eller læse avisen. Skal du derimod f.eks. overføre penge fra din bankkonto, bør du vente, til du kommer hjem på et sikkert netværk.

Download kun sikre apps

Der findes mange steder, hvorfra du kan downloade apps. Men undgå altid at downloade apps direkte fra en hjemmeside på nettet. Disse kan nemlig være fyldt med virusser. Hvis du vil være sikker, bør du kun downloade apps fra de officielle kanaler.

Det betyder, at du f.eks. kun skal bruge App Store eller Google Play. På Android-telefoner kan du beskytte dig yderligere under dine indstillinger. Her kan du forbyde installationen af apps fra ukendte kilder.

Giv ikke dine apps adgang til alting

Hver eneste gang du åbner en ny app, beder den dig om adgang til en lang række af telefonens funktioner. Det kan f.eks. være dine billeder, din GPS-lokation eller dine filer.

Overvej, hvad du vil give adgang til, og om det giver mening for appen. Det er f.eks. suspekt, hvis din lommelygte-app vil have adgang til din GPS-lokation.

Hvis en app beder om for mange personlige oplysninger, kan du prøve at finde en lignende app, der kræver mindre. På den måde beskytter du bedst dit privatliv på mobilen og alle dine personlige oplysninger.

Derved får du den bedste beskyttelse af dit privatliv på telefonen.