InternetTjek.dk - Find den billigste internetforbindelse
Angiv søgekriterier
0 Mbit/s
100 Mbit/s
0 MB
20 GB
Internet signal:
Tilvalg:
Type:
Netværk:
Skrevet d. 16/09-2018

Billigste internet

Ønsker du også at finde det billigste internet i Danmark? Så læs mere her.

Er der forskel på det billigste internet og det bedste internet?

Der er forskel på at finde det billigste internet på markedet og at finde markedets bedste internet til prisen. Det billigste internet afhænger altså udelukkende af prisen og ikke af hvilken internethastighed eller bredbåndsforbindelse du får (Herunder fibernet, bredbånd via. tv-kabel eller bredbånd via. telefonstik). Et billigt internet fås hos Hiper, der har 100/25 Mbit/s til 219 kr. pr. måned. 

Et andet billigt internet kan du få hos Fullrate, der tilbyder bredbånd med henholdsvis 25/2 Mbit/s og 50/10 Mbit/s til 229 kr. om måneden og 249 kr. om måneden. (Oprettelsen er gratis).

Det bedste internet til prisen findes, når der er et højt antal af Mbit/s til en lav pris. 

Et sådan eksempel kunne være Hipers fibernet, hvor du som forbruger får 1000 Mbit/s til 299 kr. om måneden. (Oprettelsen ligger på 398 kr., hvilket er en del højere end andre udbydere på markedet, men dette vil dog hurtigt tjene sig hjem igen i længden ift. den lave månedlige pris for de mange Mbit/s og den hurtige internethastighed.)

Et andet eksempel på et billigt internet fås hos DanskNet, hvor du kan få 100/30 Mbit/s til 199 kr. om måneden.

Hvad skal du være opmærksom på inden du vælger din internetforbindelse?

Der kan derfor som forbruger være mange penge at spare ved at finde et billigere internet, men overordnet set handler det bedste internet til dig om en kombination af pris, internettype og hastighed ift. upload og download. Derudover er det en vigtig faktor, hvad du skal bruge dit internet til. Vil du blot surfe på nettet og er alene i husstanden kræver det ikke samme Mbit/s, som hvis du skal have internet til hele familien, hvor der både skal games, streames film og betales regninger - ofte på samme tid. Skal I være flere på nettet på en gang, kræver det derfor en god internethastighed, og derfor er det billigste internet ikke nødvendigvis det bedste for jeres familie. 

Du skal dog være opmærksom på, at din bopæl afgør hvilken internetforbindelse du kan få, og derfor er det ikke alle forbrugere, der kan få det billigste internet på markedet. Man finder generelt det største udbud af internetforbindelser i de større byer end længere ude på landet eller på de mindre øer.  Det er dog altid muligt at tjekke på nettet hvilket internet du kan få på din adresse. 

Derudover er det væsentligt for dig som forbruger at kigge på mindsteprisen for 6 mdr., når du skal vælge et internetabonnement. Ønsker du et billigt internet, skal mindsteprisen altså være lavest på sigt - og ikke blot et hurtigt tilbud her og nu. Ligesom det er kiloprisen i supermarkedet der sikrer dig det bedste tilbud på dine varer, er det her mindsteprisen for internettet for 6 mdr. sat i forhold til antallet af Mbit/s til prisen, hvis du ønsker mest internet for dine penge.