InternetTjek.dk - Find den billigste internetforbindelse
Angiv søgekriterier
0 Mbit/s
100 Mbit/s
0 MB
20 GB
Internet signal:
Tilvalg:
Type:
Netværk:
Skrevet d. 14/05-2018

Bor du på landet? Sådan får du en god internetforbindelse

Mange mennesker, der bor på landet, oplever problemer med at få en ordentlig internetforbindelse. Det kan være et irriterende problem, når sms’er først modtages flere timer senere end de er sendt, og der ikke kan findes forbindelse nok til at foretage opkald. Også problemer med at loade hjemmesider eller streame videoer kan være frustrerende. Herunder kan du læse om dine muligheder for at få en bedre internetforbindelse på landet.

Fastnet bredbånd

Når du skal vælge fastnet forbindelse, er der typisk tre typer at vælge imellem – kobber, coax og fibernet. Hvis du allerede har prøvet kobber, og du ikke var tilfreds med hastigheden, så hjælper det nok ikke meget at skifte udbydere, da alle udbydere af kobbernet bruger TDC’s netværk. Coax – også kaldet kabel-tv – kan til gengæld være en mulighed, og her vil du kunne få en fin forbindelse. Det er dog langt fra alle steder på landet, at denne mulighed er tilgængelig.  Nogle steder på landet kan du også få fibernet, som er kendt for sin hurtige forbindelse. Med fibernet får du altid den samme forbindelse, hvor du med kobbernet vil kunne opleve en langsommere forbindelse, når du bor på landet. Fibernet dækker dog ikke alle steder i landet endnu, og vil ofte være dyrere end de to andre alternativer. 

Mobilt bredbånd

Hvis du er så uheldig, at der ikke udbydes en tilfredsstillende fastnetforbindelse i dit område, så kan mobilt bredbånd alternativt være en fin løsning. Det er vigtigt, at du kigger på udbydernes dækningskort, før du bestiller mobilt bredbånd, så du er sikker på, at du får en ordentlig forbindelse. Når du bor på landet, er det ofte en dårlig idé at gå efter de højeste hastigheder, når du vælger en udbyder af mobilt bredbånd – du vil alligevel sjældent kunne få det, du betaler for. Overvej derfor at vælge et mobilt bredbånd med en lidt lavere hastighed hvor du til gengæld får, hvad du betaler for. De lavere hastigheder vil ofte også være nok til almindeligt forbrug. Vær også opmærksom på, at en ulempe ved det mobile bredbånd er, at du ikke kan bruge internettet ubegrænset. Du vil ofte betale for en pakke med en begrænset mængde data – bruger du mere end dette, betaler du ekstra. Et mobilt bredbånd med 50 GB burde være nok til at streame videoer og film dagligt - selv med flere brugere ad gangen. Et eksempel på et billigt mobilt bredbånd på 50 GB er hos Oister, hvor du får dette for kun 129,- om måneden. Abonnementet har gratis oprettelse. Du kan også få større pakker på helt op til 500 GB, men prisen stiger naturligvis i takt med mængden af data.