InternetTjek.dk - Find den billigste internetforbindelse
Angiv søgekriterier
0 Mbit/s
100 Mbit/s
0 MB
20 GB
Internet signal:
Tilvalg:
Type:
Netværk:
Skrevet d. 15/09-2017

Bredbånd har stor betydning for boligkøb

Bredbånd har stor betydning for boligkøb

Det er i dag meget vigtigt for danskerne at have adgang til hurtigt internet. Faktisk er det så vigtigt, at det spiller ind, når vi skal vælge hvilket hus, vi vil købe. 

Uanset hvor i landet, vi ønsker at købe hus, forventer vi at der er en god internetforbindelse.  Dansk Energi har foretaget en undersøgelse i maj måned, som viser at det er mere end hver tredje dansker, som mener at internetforbindelsen har indflydelse på huskøb. 

Til sammenligning var det i 2014 hver fjerde, som havde den holdning. Det er altså en væsentlig stigning. 

Det er især yngre, og førstegangskøbere, som finder internetforbindelsen så vigtig, at de er villige til at betale mere for et hus, hvis internettet er i orden. Her er det nemlig hele 42 procent, som vil betale mere såfremt internettet både er hurtigt og stabilt. 

Thomas Woldiderich, som er telepolitisk branchechef hos Dansk Energi er overbevist om, at det er en tendens, som er stigende de kommende år. Særligt fordi digitaliseringen sker med hastige skridt i disse år. 

Det er ikke kun Dansk Energi, som oplever denne tendens. Også ejendomsmæglerne er opmærksomme på det stigende behov. Boligsiden.dk, som er Danmarks mest besøgte boligportal, skilter tydeligt med, hvis en bolig har hurtigt fibernet. Det trækker tilsyneladende potentielle købere til. Birgit Daetz, som er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, fortæller at det betyder rigtig meget for køberne, at internettet er hurtigt og stabilt. Sidste år blev der foretaget en undersøgelse ad, hvor stor betydning internettet havde på sommerhuskøb, og det viste sig, at over 40 procent slet ikke ville købe et sommerhus uden internet. 37 procent mente, at det var meget vigtigt. Det er en af årsagerne til, at Birgit Daetz er overbevist om, at efterspørgslen er endnu større, når det drejer sig om helårshuse. Det er både fordi, at man opholder sig der i meget længere tid, og fordi man også har andre behov, såsom at arbejde hjemmefra.

Regeringen er også opmærksom på det stigende behov. Det ses idet der blev afsat 200 millioner kroner til en statslig bredbåndspulje. Formålet hertil var, at skabe vækst. 80 millioner kroner er allerede investeret og har indtil videre leveret hurtig internetforbindelser til 3700 adresser i landet. 270.000 adresser er udpeget til at have for langsomt internet, og det skal der gøres op med. Derfor er det næste mål, at levere hurtigere internet til disse adresser. Efter sommerferien vil regeringen komme med et udspil, som skal afløse det nuværende teleforlig. Dette har nemlig været gældende siden 1999, og er derfor forældet, og gør målene besværlige at nå.