Få det billigste fibernet

Få et gratis og uforpligtende tilbud på fibernet. Indtast din adresse og kom igang med at få fibernet her.

Bredbånd i udkantsdanmark - hvad gør du?

I dag har de fleste danskere har brug for internettet. Du arbejder måske hjemmefra, og har brug for internettet eller dit skema, dine lektier og alt skoletilbehør findes kun online. Så hvad gør du, hvis du bor i udkantsdanmark, og har brug for hurtigt og stabilt internet.

På et tidspunkt var det nærmest umuligt at få en nogenlunde internetforbindelse, hvis man boede i udkantsdanmark. I dag er det selvfølgelig stadigt bedre i storbyerne, men der sker konstant forbedringer i forhold til internetforbindelse og udkantsdanmark.

Sådan finder du bredbånd til dit område

Der findes utroligt mange hjemmesider, hvor du kan finde de bedste udbydere og teleselskaber i lige præcis dit område. Du kan derfor hurtigt finde ud af, om et bestemt selskab dækker dit område og leverer hurtigt internet. En af de førende selskaber i udkantsdanmark er Fullrate.

De sørger for internetforbindelse i næsten hele Danmark med få undtagelser. Fullrate vil derfor være en oplagt mulighed at undersøge, hvis du bor i udkantsdanmark. Telia er et andet super alternativ, der også sørger for internetforbindelse i størstedelen af Danmark. Hvis du ikke har held med hverken Fullrate eller Telia, kan du altid søge rundt på internettet for at finde lige præcis den udbyder, der tilbyder stabilt og hurtigt internet i dit område.

Sådan sørger du får at få hurtigt og stabilt internet

Hvis du bor i udkantsdanmark, og leder efter stabilt internet med en hurtig forbindelse, er det en god idé at tjekke disse 3 ting, inden du bestiller internet fra en bestemt udbyder.

  1. Sørg for at du får en router med en ordentlig hastighed
  2. Find en udbyder, der tilbyder hurtigt internet i dit område. Eventuelt vælg den udbyder med en mast tættest på dit hjem.
  3. Benyt et internetkabel, da dette ofte optimerer din internetforbindelse betydeligt.

Disse tre ting vil klart hjælpe dig til at komme på internettet, selvom du bor i udkantsdanmark.

Regeringens vækstpakke vil hjælpe bredbånd i udkantsdanmark

Da det kun er omkring 83 % af den danske befolkning, der har adgang til internet med en hastighed på 100 Mbit/s har regeringen i 2016 præsenteret en vækstpakke. Her bliver bredbånd i udkantsdanmark blandt andet diskuteret. De har afsat omkring 80 millioner kroner til bedre bredbånd.

Herefter er der afsat 40 millioner kroner årligt. Disse penge går til kommuner og landsbyer, hvor bredbånd klart kan trænge til en forbedring. Diverse teleselskaber med internetforbindelse i udkantsdanmark vil ikke gøre deres service større eller bedre i de kommende år. Derfor blev regeringen nødt til at gå ind og lave en plan, så alle danskerne kan få adgang til hurtigt og stabilt internet.

Så hvis du bor i udkantsdanmark og mangler bedre internetforbindelse, kan du nu undersøge hvilke muligheder den nye vækstpakke giver dig for bredbånd i lige præcis dit område.

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på InternetTjek.dk. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.