Få det billigste fibernet

Få et gratis og uforpligtende tilbud på fibernet. Indtast din adresse og kom igang med at få fibernet her.

Valg af Bredbånd, som studerende.

Budgettet for studerende på SU kan være utrolig stramt, hvorfor det kan være oplagt at lade de faste udgifter, gå efter i sømmene. En god og stabil bredbåndsforbindelse vil være et must for de fleste studerende. Som studerende er internettet et uundværligt værktøj, i forbindelse med opgaveskrivning, research og studiet i al almindelighed.

De fleste studerende skal kunne tilgå en online studieportal, for at hente info om forelæsninger, holdtimer og anden vigtig viden.

I den henseende kan det være relevant at se på forskellige typer af bredbåndsløsninger.

Der findes et hav af udbydere indenfor både fastnetforbindelser, og mobile bredbånd. Disse kan dog på hver sin måde blive en bekostelig affære, i den forstand at du potentielt, kan ende med at betale for en masse data du ikke bruger. Eller at du bruger mere data end dit abonnement tillader, og du derfor bliver nødt til at tilkøbe ekstra data.

Oftest kommer kabelforbindelser nemlig med ubegrænset brug, til en fast pris. Hvorimod de mobile bredbåndsforbindelser, kommer med et maksimalt forbrug, til en fast pris.

Der er flere aspekter i det at vælge hvilken bredbåndsløsning man ønsker. Skal det for eksempel være mobilt, skal det hovedsageligt bruges til søgninger på nettet, eller skal nettet bruges til at streame film og serier.

Du kan ved de fleste udbydere af mobile bredbåndsløsninger, overvåge dit forbrug, for at danne dig et overblik over, hvor meget data du bruger. Og herefter vælge det abonnement, der passer til dit behov.

En fordel ved en mobil bredbåndsløsning er at du kan tage det med dig overalt, det eneste der kræves (ved valg af trådløs router) er en strømtilslutning. Yderligere vil du med en løsning som denne, ikke betale for uanede mængder af data, som du alligevel aldrig får brugt.

Ulemper ved en sådan løsning kan være, at hastigheden ikke er helt den samme som den kan være ved kabelforbindelser. Disse stationære routere er koblet op til hjemmet med et stik, hvilket gør forbindelsen mere stabil. Naturligvis er der også den ulempe, at hastigheden bliver nedsat yderligere når al din data er opbrugt.

Mobile bredbåndsløsninger er nemme, brugervenlige og prismæssigt overkommelige løsninger. Særligt for en travl studerende med et stramt SU-budget, kunne dette være en optimal løsning. De stationære kabelforbindelser vil som oftest opfylde et hvert behov, og anvendelsesfladen på disse kabelforbindelser kan også siges at være større, da der oftest ingen begrænsninger er.

Der findes flere forskellige løsninger, der naturligvis også ligger i forskellige prisklasser. Med denne variation i bredbåndsløsninger er det muligt at finde netop den bredbåndsløsning der passer til det enkelte behov. Det kan altså ikke konkluderes at en kabelforbindelse, er bedre og billigere end det mobile bredbånd, eller omvendt.