Få det billigste fibernet

Få et gratis og uforpligtende tilbud på fibernet. Indtast din adresse og kom igang med at få fibernet her.

Dansk fibernet-fusion på vej

De vil sammen sætte fart på den danske udrulning af fibernet, der længe har været kritiseret af politikerne. Fusionen mellem de to firmaer betyder dog, at både Waoo og Bredbånd Nord mister en partner.

Bliver fusionen godkendt af de to repræsentantskaber og af konkurrencemyndighederne, vil det fremtidige SE kunne få en omsætning på cirka fem milliarder danske kroner. Samlet vil andelsselskabet beskæftige sig med cirka 1.600 medarbejdere og have cirka 320.000 andelshavere samt 700.000 kunder.

Syd Energi som er en af de to fusionspartnere levere alene i dag el, energi-effektivisering, fiberbredbånd og kabel-tv til over 650.000 kunder.

De to jyske energiselskaber vil derfor tilsammen udgøre nærmest hele Nordjyllands levering af tele -og energiforbindelser. Nyfors og Sydenergi har henholdsvis 45.000 andelshavere og 275.000 andelshavere.

De to selskaber beder derfor om opbakning til en fusion fra deres repræsentansskaber de kommende måneder.En fusion vil nemlig medføre, at fiberudrulningen hos nordjyske Nyfors øges med hele 95 procent af området de kommende fem år, mod de nuværende 56 procent, oplyser selskaberne.

De forklare således i pressemeddelelse, at " I enkelte områder, hvor det vil være uforholdsmæssigt dyrt at etablere fiberbredbånd, kan det komme på tale, at etablere alternative højhastighedsforbindelser. I den syddanske del af selskabet når fibernettet i dag ud til 80 procent, her vil udrulningen fortsætte til cirka 8.000 husstande årligt."

Farvel til Waoo og Bredbånd Nord

Hvis en fusion bliver realiserede mellem de to selskaber, vil det betyde, at Nyfors siger farvel til Bredbånd Nord- og Waoo!-samarbejdet. Nyfors' fiberkunder vil i stedet få forbindelser og indhold fra Stofa via fiberforbindelser i begyndelsen af 2017.

Henning Krabbe, bestyrelsesforman i Nyfors fortæller således til online magasinet computerworld.dk, "Vi ser store muligheder i denne fusion, hvor vi bliver en del af én af de mest betydende virksomheder på både el- og fiberområdet. Med etableringen af det nordjyske kaftcenter, vil vi kunne styrke vores markeds- og samfundsaktiviteter markant her i Nordjylland. Udrulningen af fiber til næsten alle forbrugere og virksomheder i vores område, vil desuden være med til at fremtidssikre vores del af den nordjyske region."

Det bliver spændende at følge de to selskabers fusion, og håbet om at tilføre endnu hurtigere forbindelser til os forbrugere.