Presset vokser - danskerne vil selv vælge TV-kanaler

Danskerne har presset tv-udbyderne i en længere periode, men intet ses som forandret. Derfor er Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen nu begyndt at udtale sig på forbrugernes vejne, og presser derfor TV-udbyderne yderligere.

Hvis det derfor ikke snart lykkedes at få indført frit valg at TV-kanaler i Danmark, kan det i sidste tilfælde betyde en lovændring.

Netop derfor betaler mange gerne mere for deres pakker, hvis blot de selv kan vælge kanaler. Der har netop været den årlige konference, kaldet TV 2015, arrangeret af Branchen Forbrugerelektronik (BFE), hvor de udleverede disse oplysninger.

Forbedringerne er til at overse

Der er sket forbedringer hos alle TV-udbydere i Danmark, men de er til at overse, mener Agnete Gersing, direktør for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Alle TV-udbydere gør det nemligt muligt for kunderne at vælge egne kanaler, dog først efter en grundpakke er valgt. Der er derfor mange danskere som stadig har kanaler de slet ikke bruger eller ser.

Det er en forbedring der dog er til at overse, mener Agnete Gersing.

TV-udbyderne argumentere dog tilbage, at deres udbydere at Tv-kanalerne kræver at visse kanaler bliver udbudt sammen, og kan ikke sælges hver for sig. Det skyldes at de kanaler der ofte følger med andre og mere populære kanaler, er med til at skaffe annoncepenge til kanal-udbyderne.

Det ser dog ud til at der stadig er massiv efterspørgsel på dansk TV og det giver derfor mulighed for at DR stadig har mulighed for at overleve som fælles dansk selskab, med licens. DR er forberedt på at udvide deres viden. Marianne Jelved, Kulturminister (R), udtaler til Berlingske, at hun stadig mener det er vigtigt med DR, netop fordi DR giver et sammenhold og en viden til alle danskere, som vi nødvendigvist ikke ville vide hvis ikke DR gav os videnen.

Kilde: Berlingske