De 5 bedste tips til et bedre trådløst internet.

Hvis du har bøvl med dit internet, så fortvivl ej: Vi hjælper dig i denne guide med de 5 bedste tips til at få et bedre trådløst internet.

I mange tilfælde kan det være forholdsvist nemt at rette op på dit trådløse internet og forbedre det med det samme.

1. Tjek placeringen af din router

Det er absolut ikke ligegyldigt, hvor i hjemmet eller på arbejdspladsen at du stiller din router. Faktisk er en fejlplacering af routeren én af de allermest væsentlige årsager til, at dit trådløse internet halter.

Det værste du kan gøre for dit trådløse internet er at sætte din router langt væk fra dig eller gemme den inde i et skab. En tommelfingerregel er, at din router skal kunne ses, fra hvor du opholder dig mest, og din router skal gerne placeres højt i rummet, hvis du ønsker det bedre trådløse internet.

2. Genstart din router (Det klassiske råd i jagten på at fikse internettet)

Et råd der er så simpelt, at det næsten er helt banalt. Men ja, du læste rigtigt. Et af de bedste råd til at få et bedre trådløst internet er, at du genstarter din router.

Imens du genstarter din router, så er det også altid en god idé at tjekke om alle kabler sidder som de skal. Ofte kan enkelte kabler være halvt på vej ud, og det skaber altså ikke de mest optimale betingelser for et godt internet.

3. Hent en app og scan din forbindelse til Wi-fi

Det kan være en allertiders idé at finde ud af, hvordan det står til med din forbindelse til Wi-fi i din bolig. Ofte kan det trådløse net driller på et enkelt spot i dit hjem eller i et enkelt rum, hvorfor det kan afhjælpes ved at scanne dit Wi-fi.

Der findes bl.a. to gratis danske apps til at tjekke din internetforbindelse - Stofas hedder WifiScanneren og Fullrates hedder 100 % Wi-Fi.

4. Tjek om dit internet er forstyrret af andet teknologi i dit hjem

Ofte kan ens forbindelse til det trådløse internet være forstyrret, hvis man har en masse trådløst udstyr i gang. Det trådløse internet kan være forstyrret, idet signalet kan være sart og udsat, og så snart andet trådløst udstyr gør brug af de samme frekvenser som ens trådløse internet, kan det skabe en ustabil forbindelse på dit trådløse internet. Eksempler på forstyrrende elementer i ens hjem kan være en babyalarm, en mobiltelefon, et TV, en mikrobølgeovn, en computer og you name it.

5. Få fibernet

Virker ovenstående råd ikke, kan det være en rigtig god idé at få anlagt fibernet, hvis det er muligt i det område, hvor du bor.

Fibernet er klart det bedste og hurtigt trådløse netværk på det danske marked, og vil i mange tilfælde kunne forbedre dit trådløse internet markant.

Flere steder på nettet kan du tjekke om du kan få en trådløs forbindelse via fibernet på dit adresse, bl.a. kan du tjekke det på de fleste tele- og bredbåndsselskabers respektive hjemmesider.