De vigtigste ord når det kommer til bredbånd

Når man skal finde rundt i hele bredbåndsverdenen, så er det vigtigt, at man forstår nogle af ordene. Vi har derfor fundet de ord, der som regel bliver brugt om bredbånd. Hvis du læser denne artikel, vil du være en ekspert, når det kommer til bredbånd bagefter.

Hvad skal jeg vide om bredbånd?

Der findes en masse ord og mærkelige vendinger, som du måske ikke helt har styr på, når det kommer til bredbånd. Derfor har vi lavet en form for ordbog, så du nemt og hurtigt kan forstå, hvad der bliver skrevet på de forskellige sider, hvis du er inde og læse om bredbånd hos eksempelvis en udbyder. Men først og fremmest skal du da lige have at vide, hvad bredbånd overhovedet er for noget.

Hvad er bredbånd?

Bredbånd er en betegnelse for en form for internet med en vis hastighed. Der snakkes som hovedregel om ADSL, når man taler om bredbånd. Det er nemlig den mest populære form for bredbånd og internetforbindelse i Danmark, hvorfor du nok også har denne form i dit hjem.

De andre vigtigste ord om bredbånd

ADSL:

Bredbånd gennem et telefonkabel i jorden.

Binding:

Binding er noget, som mange internetudbyder har for at låse deres kunder fast i en vis periode. Som regel er det omkring 6 måneder, hvor du ikke har mulighed for at skifte udbyder eller stoppe dit abonnement. Du skal blive ved med at have abonnementet, indtil det er færdigt efter bindingsperioden.

Fibernet

Dette er en nyere og populær form for bredbånd, som mange gerne vil have i deres hjem. Det er en form for ”optiske fibre”, der bliver gravet ned i jorden. Det er typisk meget høje hastighed med denne form for internet, hvorfor det er godt for de husstande, der ønsker meget hurtigt internet.

MBIT/S

Denne betegnelse viser hastigheden på ens bredbånd. Forkortelsen står for: ”Megabit pr. sekund”. Det betyder derfor, at denne betegnelse viser, hvor meget du har mulighed for at hente af data i sekundet. I dag er det meget normalt med omkring 10 MBIT/S til 20 MBIT/S. Dog har nogle husstande mindre og nogle husstande mere.

Mobilt bredbånd

Et mobilt bredbånd fungerer ligesom trådløst bredbånd med mere gør det. Her bruger man et USB for at komme på internettet. Dette USB kan man tage med overalt og på farten, hvorfor det er ideelt for dem, der ønsker at have internet med på sig hele tiden - lige meget hvor de er henne. Man kan købe det hos de fleste udbydere i dag.

Modem

Modem er en betegnelse for en lille boks, der sørger for at sende ens data frem og tilbage igen fra ens bredbåndsudbyder. Denne sørger også for, at du har adgang til internettet. Hvis du ikke havde et modem, så ville du heller ikke have adgang til nettet.