Få det billigste fibernet

Få et gratis og uforpligtende tilbud på fibernet. Indtast din adresse og kom igang med at få fibernet her.

5 ekstraudgifter du ofte glemmer

Vil du gerne have din økonomi til at fungere optimalt? Den typiske fejl de fleste gør er, at de glemmer at indregne de ekstra udgifter, som kommer bag på de fleste. Derfor har vi opstillet 5 gode råd, som hjælper dig på vej til, at forudse de gemte ekstraudgifter der gør din økonomi lettere og mere overskueligt.

Råd nr. 1

En fejl som rigtig mange af os gør, eller har gjort, er at forskudsregistrere din skat forkert. Forskudsregistrer du din skat forkert, kan det vælte det meste af din ellers fint udregnede økonomi, da du på denne måde skal efterbetale og kan risikere strafrenter. Derfor er det en god ide altid, at huske at eftertjekke hvordan du har forskudsregistreret din skat.

På den måde er du helt sikker på, at du ikke kommer til at skylde penge til SKAT.

Råd nr. 2

Dine maskiner i hjemmet holder ikke evigt. Der er flere, som helt glemmer at sætte penge af til hvis hårde hvidevarer, apparater, bil eller andre nødvendige maskiner skulle stå af. Sæt derfor penge af hver måned, så du er sikker på, at du har penge hvis du skal ud at købe nye maskiner.

De gamle bliver slidt op på et tidspunkt, og dette tidspunkt kommer sjældent belejligt.

Råd nr. 3

En anden ikke altid gennemtænkt udgift er vedligeholdelse af din faste ejendom, hvis du erhverver sådan en. For at kunne vedligeholde din ejendom skal du huske, at lægge til side til nyt tag, nye vinduer og lignende. Har du et afdragsfrit lån, er det også vigtigt at være opmærksom på hvornår dette løber ud. Fordelene og ulemperne ved et afdragsfrit lån, kan du læse meget mere om her.

Råd nr. 4

Er du rytter, tennisspiller, golfspiller, eller har du andre dyre hobbyer? Det er vigtigt, at du husker at beregne din hobby i dit budget. Du behøver naturligvis ikke at købe nyt udstyr hver måned, men hvis du ved, at du kommer til at mangle noget inden for en årrække, hvorfor så ikke starte allerede nu med at indregne dette i dit budget. På den måde ved du også, at når du mangler nyt udstyr eller har tilmeldinger til måske turneringer, så er der penge til sjov og det du godt kan lide at lave i din fritid.

Råd nr. 5

Første spørgsmål du skal stille dig selv her er, hvilken bank, hvilken forsikring har jeg og hvilke satser står de til? Det er en rigtig god ide, at tjekke dine finansielle omkostninger mindst én gang om året. For alt efter hvilken type/typer lån du har, og alt efter hvilken bank dine penge står i, er der forskellige omkostninger herved. Vær derfor opmærksom på dine bidragssatser, dine renter og dine forsikringspriser, så du mindst én gang om året har styr over hvad du betaler til og hvor meget.

Det er ofte muligt, at få billigere forsikringer, eller rokere sine lån eller andre finansielle goder rundt til den mest optimale løsning, hvis du tager en snak med din bank eller rådgiver.

Læs mere omkring økonomi på moneybanker.