Er 10 Mbit bredbånd nok til mit behov?

Valg af hastigheden på ens bredbånd kan føles uoverskueligt og som noget af en jungle. Men når først man har fundet ud af sit behov, så behøver det slet ikke være så besværligt at vælge den rette hastighed. Vi har taget et kig på 10 Mbit bredbånd, så du nemmere kan finde ud af, om denne hastighed er nok til at opfylde dine behov.

Hvornår er 10 Mbit det rigtige valg for mig?

Et bredbånd med en 10 Mbit hastighed er et godt valg for rigtig mange husstande og familier. Ikke mindst kan hastigheden klare en del, men det kan ofte også købes rigtig billigt, hvorfor man ikke skal døje med en stor månedlig regning for internet hver eneste måned. Selvfølgelig er der nogle begrænsninger, når det kommer til 10 Mbit.

Først og fremmest kan man ikke være et utal af mennesker på internettet på samme tid uden at opleve en langsommere forbindelse eksempelvis. Hvis man kun er et par mennesker i sin husstand, der bruger internettet på samme tid, så burde 10 Mbit dog være nok - også selvom man gerne vil se en film, streame eller noget helt tredje.

Derfor skal du vælge en forbindelse på 10 Mbit

Som en helt almindelig standardforbindelse er 10 Mbit et rigtig godt valg for mange mennesker. Med denne hastighed er der rig mulighed for at kigge rundt på internettet, læse nyheder, være på dine sociale medier, tjekke dine e-mails samt høre musik. Det eneste men er dog, at hvis man er mere end en person, der hører musik, streamer eller lignende, så kan forbindelsen godt blive påvirket af det.

Men derfor kan denne hastighed sagtens bruges til små familier, der ikke har brug for verdens hurtigste internet. Hvis man bor for sig selv eller kun bor et par stykker i husstanden, så kan det sagtens være den helt rette internetforbindelse. Dog er det en god idé at vælge en lidt hurtigere hastighed, hvis man er helt vild med at streame serier, film og sport, da kvaliteten er bedst med en hurtigere hastighed, hvis flere mennesker er på samtidigt.

Derfor skal du ikke vælge 10 Mbit

10 Mbit kan sagtens være for lidt for rigtig mange familier og husstande. Hvis I er helt vilde med at streame i god kvalitet og spille via internettet, så vil 10 Mbit som regel være en for langsom internetforbindelse - i hvert fald hvis I er mere end 1 enkelt person i hjemmet. Hvis dette er tilfældet, kan du altid opgradere eller bestille en hastighed på 20 Mbit, hvilket som regel vil være nok til denne størrelse familie og til disse behov.

Prisforskellen er som oftest ikke helt vildt stor, hvorfor det sagtens vil kunne betale sig i længden.